Skip to main content

Καμμένος: Παραμένω στη θέση μου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά ότι θα συνεχίσει τις σκληρές διαπραγματεύσεις.

Επιμένει στη θέση του για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Πάνος Καμμένος, όπως ξεκαθάρισε κατά την έξοδό του από το μίνι - υπουργικό που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά ότι θα συνεχίσει τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ, ώστε να επιτευχθεί λύση για την ονομασία που να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος έκανε ειρωνικές αναφορές στη ΝΔ, λέγοντας ότι ευχαριστεί τον κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα πράξει ανάλογα με τη στάση που θα τηρήσει εκείνος. Έκανε μάλιστα αναφορά στη σημερινή επέτειο ίδρυσης της ΕΡΕ, εμφανίζοντας εαυτόν ως συνεχιστή της ιδεολογίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Επιτέθηκε επίσης στον Αντώνη Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών άλλα συμφωνούσε και άλλα έκανε, και την κ. Μπακογιάννη ότι στο Βουκουρέστι υπονόμευσε τη στάση του Κώστα Καραμανλή.