Skip to main content

«Καμπανάκι» από τον Φλαμπουράρη για τις ζημιογόνες κρατικές εταιρείες

Ο υπουργός Επικρατείας τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης των δημόσιων αλλά και των Εκκλησιαστικών γαιών, από τον αγροτικό κόσμο. Στόχος η κυκλική οικονομία

Για κάποια ή κάποιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, "χτύπησε το καμπανάκι" ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει κρατικές επιχειρήσεις για το συμφέρον του λαού, αλλά όχι κρατικές επιχειρήσεις ζημιογόνες και για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων, "παραδείγματα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη", είπε.

Ο Υπουργός, μιλώντας από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι το δίλημμα "ιδιωτικοποίηση ή κρατικοποίηση" είναι ψευδές. Είμαστε, εξήγησε, υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας , για όφελος και της κοινωνίας και όχι μόνο του επιχειρηματία.

Ο κ. Φλαμπουράρης μίλησε για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που όμως έχει κόκκινες γραμμές , την προστασία του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομίας και των κοινωνικών αγαθών.

Ο Υπουργός είπε ότι αυτό το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, θα είναι το μοντέλο της βιώσιμης, της κυκλικής οικονομίας, ενώ η χώρα θα πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

"Δεν θα επιδιώξουμε την ανάσταση των αγροτικών συνεταιρισμών, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση της χειμάζουσας δημόσιας γης, που φτάνει περίπου στα 4 εκατομμύρια στρέμματα, αλλά και στην αξιοποίηση των γαιών της Εκκλησίας, όπως και των δημοτικών και περιφερειακών γαιών", δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης.

Τέλος, αναφερόμενος στις προοπτικές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, τόνισε ότι πρέπει να λήξει η ανταγωνιστικότητα μεταξύ "Βορείων και Νοτίων", η οποία δεν έχει απολύτως κανένα νόημα όταν μάλιστα όλος ο κόσμος βρίσκεται στην εποχή της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.