Skip to main content

Καμπάνια ενημέρωσης νέων και εφήβων από το Κέντρο «Απεξάρτηση»

Tο Κέντρο «Απεξάρτηση» καλεί τους εκπαιδευτικούς φορείς σε συνεργασία, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των νέων.

Καμπάνια ενημέρωσης νέων και εφήβων κατά του εθισμού σε ουσίες, όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ξεκινά το Κέντρο Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού «Απεξάρτηση» σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο «Απεξάρτηση» καλεί τους εκπαιδευτικούς φορείς σε συνεργασία, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εφήβων και νέων.   

«Στόχος μας είναι η πρόληψη και η αποτροπή συμπεριφορών εθισμού από μικρή ηλικία ακόμη, με όπλο μας την ενημέρωση μέσα από παραδείγματα της καθημερινής ζωής», σημειώνει ο σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος του Κέντρου "Απεξάρτηση" Κώστας Γκαρέλης.

Η πρώτη εκδήλωση

Η πρώτη εκδήλωση -στο πλαίσιο της καμπάνιας- πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Κολλέγιο Ανατόλια με τη συμμετοχή των μαθητών της β’ και της γ’ γυμνασίου, με θέμα «Εθισμός και έφηβοι: Η απώλεια της ελευθερίας».

Ο κ. Γκαρέλης εξήγησε τι είναι εθισμός, πώς προκαλείται και πού οδηγεί, ενώ αναφέρθηκε στους πέντε βασικούς παράγοντες πρόληψης. Παράλληλα ενημέρωσε τα παιδιά από μπορούν να ζητήσουν βοήθεια σε περίπτωση που έρθουν αντιμέτωπα με επικίνδυνες καταστάσεις ή συμπεριφορές. Τέλος, ο κ. Γκαρέλης συζήτησε με τα παιδιά και απάντησε στα ερωτήματά τους.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΙΕΚ Δέλτα εντός του Δεκεμβρίου και θα αφορά σε ενημέρωση των σπουδαστών του σχετικά με θέματα εθισμού και απεξάρτησης.