Skip to main content

Καμπούλ: Επίθεση του ISIS σε υπουργείο - Ένας αστυνομικός νεκρός

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η επίθεση ξεκίνησε με έκρηξη μηχανισμού σε αυτοκίνητο έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και διήρκησε πάνω από δύο ώρες.

Επίθεση από οπλισμένη ομάδα ατόμων με πολυβόλα και χειροβομβίδες σημειώθηκε την Τετάρτη στην έδρα του υπουργείου Εσωτερικών στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν πέντε άτομα.

Η επίθεση ξεκίνησε με μηχανισμό που εξερράγη σε αυτοκίνητο έξω από το υπουργείο, με τους επιτιθέμενους να μπαίνουν στον προθάλαμο και να συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας για περισσότερες από δύο ώρες.

Ο Ναχίμπ Ντανίς, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, επιβεβαίωσε πως η επίθεση έγινε από ομάδα 10 μαχητών, ενώ ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και ακόμη πέντε άτομα τραυματίστηκαν.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε ότι ένας επιτιθέμενος ανατίναξε τον εαυτό του μέσα στον προθάλαμο, μεταδίδει το Reuters.

Ακόμη, άλλοι αξιωματούχοι στο υπουργείο δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι δεν θα μπορούσαν να παραβιάσουν βασικά κτίρια καθώς βρίσκονται μακριά από την κύρια είσοδο και υπάρχει ένας ευρύς επίπεδος χώρος μέσα στον προθάλαμο, που βοήθησε τις δυνάμεις του Αφγανιστάν να καταστείλουν γρήγορα την επίθεση.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η τελευταία σε μια σειρά στην Καμπούλ φέτος που σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας στην πρωτεύουσα.

Τον περασμένο μήνα, δύο εκρήξεις στην Καμπούλ σκότωσαν τουλάχιστον 26 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εννέα δημοσιογράφων που είχαν φτάσει στο σημείο για να μεταδώσουν μια αρχική έκρηξη και είχαν γίνει στόχος από έναν βομβιστή αυτοκτονίας ταγμένο στον Ισλαμικό Κράτος.