Skip to main content

Κάνιας: Ώρα για να κάνει ο ΠΑΟΚ το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη (video)

Ο Ισπανός μέσος μίλησε για τους στόχους του «Δικεφάλου» σε Ελλάδα και Ευρώπη υπογραμμίζοντας πως η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο CL

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη μίλησε στον ρ/σ «Arena», ο Χοσέ Κάνιας υπογραμμίζοντας πως η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο Champions League.

Για τον 31χρονο Ισπανό μέσο του «Δικεφάλου» θα είναι η τελευταία χρονιά στο συμβόλαιο του και όπως δήλωσε θα ήθελε να παραμείνει στο σύλλογο ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερο και πολύ καλό προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ίβηρας χαφ των «ασπρόμαυρων»:

-Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του το παιχνίδι με τη Βασιλεία, αυτός είναι ο στόχος της φετινής προετοιμασίας;

«Ξεκινάς μία προετοιμασία και πρέπει να είσαι έτοιμος, έχουμε έναν δυνατό αντίπαλο, όπως η Βασιλεία, μία πολύ καλή ομάδα απέναντι μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να είμαστε αρκετά δυνατοί για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, θα προετοιμαστούμε και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τη Βασιλεία».

-Πόσο σημαντικός είναι ο στόχος για τον ΠΑΟΚ να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πόσο εφικτό είναι αυτό;

«Κάθε χρόνο είναι σημαντικός κάθε τίτλος, δεν μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο πρωτάθλημα, το κύπελλο ή την Ευρώπη, το καθένα ξεχωριστά έχει τη δική του σημασία και είναι λογικό να θέλουμε να τα πετύχουμε όλα, φέτος έχουμε την ευκαιρία για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ , πρέπει να προσπαθήσουμε γι΄αυτό να επικεντρωθούμε ξεχωριστά σε κάθε στόχο.Πρώτα είναι τα παιχνίδια με τη Βασιλεία, μετά να δούμε ποιον θα έχουμε στον επόμενο γύρο.Μετά ξεκινάει το πρωτάθλημα, γενικά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τα πάντα, ξεχωριστά, ότι μπορούμε. Ξέρουμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα, έχουμε ένα καλό γκρουπ ποιοτικών ποδοσφαιριστών κάτι που δείξαμε και την προηγούμενη σεζόν. Πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να δούμε που θα φτάσουμε στο τέλος».

-Στον ΠΑΟΚ έχουν μείνει αρκετοί παίκτες, πιστεύεις ότι με τις προσθήκες θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά;

«Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν μείνει παίκτες που είναι στην ομάδα εδώ και δύο χρόνια, υπάρχει μία βάση, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, υπάρχει χημεία. Το σημαντικό είναι ότι ξέρουμε τι θέλει και ο προπονητής. Από εκεί και πέρα κάθε ομάδα πρέπει να κάνει και τις προσθήκες της, είναι καλό για μας για να γινόμαστε καλύτεροι και ανεβαίνουμε επίπεδο».

-Πριν από δύο χρόνια ήρθες εδώ στην Ολλανδία, πόσο θεωρείς ότι έχει προοδεύσει ο ΠΑΟΚ;

«Υπάρχει ισορροπία, είναι πιο συμπαγής, πιο σοβαρή η ομάδα και πιο έτοιμη για να κάνει το επόμενο βήμα. Τότε το πρότζεκτ ήταν στην αρχή, δυο χρονιά μετά η ομάδα είναι πιο έτοιμη και ψυχολογικά και σε όλους τους τομείς για να πάει παραπάνω».

-Μπαίνεις στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου σου, τι περιμένεις αυτή τη σεζόν;

«Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα, ο σύλλογος είναι πάνω από όλα, αυτό έχει σημασία, ο πρώτος στόχος είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, να μπούμε στους ομίλους. Ο ΠΑΟΚ έχει πάει σε δύο τελικούς, είναι πιο έτοιμος, έχει πάρει δύο τίτλους και έχει πάρει τη νοοτροπία οπότε θεωρώ ότι είναι η ώρα για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και για να διεκδικήσουμε την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

-Το δικό σου μέλλον στον ΠΑΟΚ, είναι ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου σου, έχεις μιλήσεις με την ομάδα;

«Είμαι χαρούμενος στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, αισθάνομαι όμορφα στην ομάδα και την πόλη. Αν ο σύλλογος με θέλει θα μείνω, κερδίσαμε τίτλους που είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή. Έχω χρόνο συμμετοχής, αισθάνομαι όμορφα, οπότε αν ο σύλλογος το θελήσει και το αποφασίσει η πόρτα μου είναι ανοιχτοί να μείνω για άλλα 3-4 χρόνια. Επίσης οι άνθρωποι που είναι κοντά μας, που μας φροντίζουν είναι εκπληκτικοί και νιώθω περήφανος που τους έχω δίπλα μας γιατί πολύ συχνά μιλάμε για το τι γίνεται στην ομάδα, για τις εγκαταστάσεις και ξεχνάμε αυτούς που είναι κοντά στην ομάδα».

-Ποια είναι η άποψη σου για τον Λουτσέσκου;

«Είχα πολλούς προπονητές, όλοι έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Ο κ.Λουτσέσκου είναι ιδιαίτερος προπονητής, πολύ καλός στο να φτιάξει το κλίμα στην ομάδα, να καλλιεργήσει ψυχολογία να περάσει στους ποδοσφαιριστές του τη νοοτροπία του νικητή το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μας. Ξέρει να προετοιμάζει πολύ καλά την ομάδα, αγωνιστικά, ψυχολογικά και τακτικά και είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα, είμαστε ο ΠΑΟΚ μια οικογένεια και όλα αυτά παίζουν ρόλο».