Skip to main content

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη οι λαϊκές αγορές

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη οι λαϊκές αγορές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε σήμερα ο κλάδος.
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη οι λαϊκές αγορές. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε σήμερα ο κλάδος, αντιδρώντας στην υπαγωγή του θεσμού στην τοπική αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο του σχεδίου Καλλικράτης.

Οι λαϊκές αγορές σήμερα παρέμειναν κλειστές σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, αναφέρει η ομοσπονδία, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με την Αθήνα έγιναν σε δεκάδες άλλες πόλεις της περιφέρειας, όπως το Ηράκλειο στην Κρήτη, ο Βόλος, η Αμαλιάδα, η Λαμία, η Χαλκίδα, η Θήβα, η Έδεσσα και αλλού.

«Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε σωστό, προκειμένου να προστατευτεί ο θεσμός της Λαϊκής Αγοράς, που συνέβαλλε και συμβάλλει τα μέγιστα για το ασφαλές, θρεπτικό και φθηνό καθημερινό πιάτο του μέσου Έλληνα καταναλωτή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που σημειώνεται ότι αύριο οι λαϊκές θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά, «αν χρειαστεί, θα βρεθούμε ξανά στους δρόμους, για να κάνουμε αυτό που πρέπει: Να προστατέψουμε τις λαϊκές αγορές από τα δόντια και τα νύχια των πολυεθνικών συμφερόντων που τις έχουν βάλει στο μάτι, με σκοπό να τις διαλύσουν».