Skip to main content

Κάνουν το επόμενο βήμα οι «έξι» του δήμου Θεσσαλονίκης

Το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι «έξι» την Πέμπτη, είναι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτή η πρωτοβουλία τους.

Οι ομοιότητες είναι αρκετές, μένει να δούμε εάν και η κατάληξη θα είναι ανάλογη. Την προσεχή Πέμπτη έξι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, από τρεις διαφορετικές παρατάξεις, δίνουν συνέντευξη Τύπου, στο αίθριο του Βυζαντινού Μουσείου. Πριν από 13 χρόνια, μήνα Ιούλιο και πάλι, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, από τρεις διαφορετικές παρατάξεις και τότε, είχαν παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στον ίδιο χώρο, ανακοινώνοντας τη συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας», της παράταξης που πέντε χρόνια μετά, με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη, έμελε να αναλάβει τα ηνία του δήμου.

Πέρα από τις συμπτώσεις, ένα ακόμη κοινό σημείο αυτών των δύο Κινήσεων, είναι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο Ανδρέας Κουράκης οι οποίοι συμμετείχαν στην «Κίνηση των 4» όπως είχε χαρακτηριστεί το 2005 το πρόπλασμα της «Πρωτοβουλίας» και συμμετέχουν και τώρα στην «Κίνηση των 6».

Οι υπόλοιποι τέσσερις που θα καθίσουν το πάνελ της Πέμπτης θα είναι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την «Πρωτοβουλία» τον Νοέμβριο του 2017, ο Γιώργος Αρβανίτης, μέλος της «Πρωτοβουλίας», ο Γιώργος Αβαρλής από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και η Μόνικα Αϊβάζογλου από την παράταξη των Οικολόγων «Γειτονιές σε Δράση». Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη και ο Π. Αβραμόπουλος.

Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση των «έξι» οn camera. Ωστόσο, ως Κίνηση έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες, υπό μορφή κοινών παρεμβάσεων στο δημοτικό συμβούλιο, για μείζονα θέματα όπως η καθαριότητα, η στάθμευση, τα οικονομικά κ.λπ.

Πλέον, το ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι «έξι» την Πέμπτη, είναι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτή η πρωτοβουλία τους. Εν ολίγοις, εάν θα μετεξελιχθεί ή όχι σε εκλογικό συνδυασμό και με ποιον επικεφαλής.