Skip to main content

Εκδήλωση «Κάν' το όπως τα Τρίκαλα» στη Θεσσαλονίκη

Την εκδήλωση διοργανώνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας την Τετάρτη, 16 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο της Πειραιώς.

Ανοικτή συζήτηση παρουσία του δημάρχου ΤρικκαίωνΔημήτρη Παπαστεργίου, με θέμα τις καινοτομίες που έχουν εφαρμοστεί στην πόλη των Τρικάλων, διοργανώνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Μαΐου στις 18:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 14, Λαδάδικα).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το μίνι συνέδριο θα έχει μια καινοτόμα μορφή, όπου θα γίνει συζήτηση μεταξύ των 2 πλευρών, με ανταλλαγές καλών πρακτικών σε επίπεδο πολιτικών, με know-how share και κατάθεση των εμπειριών τους, αλλά και διαδραστική συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις και επισημάνσεις.

Θεματικές συζήτησης:

1. Κυκλοφοριακό και ΜΜΜ
2. Ανακύκλωση και Αποκομιδή σκουπιδιών
3. Εξυπηρέτηση πολιτών και e-διακυβέρνηση
4. Ανάπτυξη – Καινοτομία - Νεοφυή επιχειρηματικότητα
5. Τρίτη ηλικία
6. Περιβάλλον
7. Εκπαίδευση–Παιδεία - Πολιτιστικές δράσεις
8. Προσφυγικό

Τη συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τούλας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Κάπου στην Ευρώπη υπάρχει μια πόλη με:

- ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ με Wi-Fi σε ολόκληρο τον αστικό ιστό
- τηλεϊατρικές υπηρεσίες για τους πολίτες τρίτης ηλικίας
- λεωφορεία χωρίς οδηγό
- διαδικτυακή πλατφόρμα e-Dialogos, μέσω της οποίας οι δημότες συμμετέχουν στη δημόσια ζωή της πόλης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων
- το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας, που σε διάρκεια 40 ημερών συγκεντρώνει 900.000 επισκέπτες
- ενώ θα είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη, όπου θα αναπτυχθεί δίκτυο 5G, με… διαστημικές ταχύτητες ίντερνετ

Η πόλη αυτή δε βρίσκεται στη κεντρική ή τη βόρεια Ευρώπη. Βρίσκεται στην Ελλάδα, στη Θεσσαλία, και είναι τα Τρίκαλα!Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, είναι ένας από τους πιο «έξυπνους» δήμους της χώρας αλλά και της ΕΕ.

Η Θεσσαλονίκη απέχει ακόμα… παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί «έξυπνη πόλη» και έχει πολλά να διδαχτεί από τα Τρίκαλα, στην προσπάθειά της να μπει για τα καλά στον 21ο αιώνα.