Skip to main content

Καραμανλής: Δεν τάζουμε έργα χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

Ο τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι το κόμμα σχεδιάζει και εξετάζει τη βιωσιμότητα και υλοποιεί έργα.

«Εμείς στη ΝΔ έχουμε μια βασική διαφοροποίηση σε σχέση με την παρούσα κυβέρνηση. Απεχθανόμαστε τα ψέματα και δεν τάζουμε έργα και υποδομές, χωρίς σχεδιασμό κι εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σήμερα στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Μάλιστα, όσον αφορά στο συνέδριο, είπε ότι «ένα αναπτυξιακό συνέδριο εδώ στην Πάτρα, αυτήν τη χρονική στιγμή, αποτελεί ένα βήμα για έναν ουσιαστικό διάλογο και μια μεγάλη ευκαιρία, όχι μόνο για να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά κυρίως για να πούμε αλήθειες». Αναφερόμενος στην Πάτρα, είπε «ότι δεν έχει υλοποιηθεί ένας σοβαρός σχεδιασμός για τη σύνδεση του λιμανιού με τον σιδηρόδρομο, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού», προσθέτοντας ότι «έχουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πρωταθλητές στις εξαγγελίες φαραωνικών έργων χωρίς μελέτες, χωρίς εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «το έκαναν στην Πάτρα, το κάνουν τώρα και στον ΒΟΑΚ και αυτό αποτελεί τη χειρότερη μορφή λαϊκισμού».

Επίσης, μεταδίδει το ΑΜΠΕ, είπε, ότι «ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι να κάνει μονάχα διαπιστώσεις, αλλά να κάνει κι ένα βήμα παραπάνω, γιατί πιστεύουμε απόλυτα πως μια σοβαρή κυβέρνηση οφείλει να έχει μία υπεύθυνη και ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της επόμενης γενιάς έργων».

Σχετικά με την πολιτική της ΝΔ για τα έργα, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι «εμείς σχεδιάζουμε, εξετάζουμε τη βιωσιμότητα και τη σκοπιμότητα, μελετούμε, αξιολογούμε, δημοπρατούμε, συμβασιοποιούμε, και υλοποιούμε τα έργα» συμπληρώνοντας ότι «αυτό κάναμε, με αυτό πετύχαμε, κι αυτό πρόκειται να ξανακάνουμε όταν θα μας ξαναζητηθεί».