Skip to main content

Καραμανλής εναντίον Μπουτάρη: Έκαναν ζημιά στο Μετρό

Πυρά του βουλευτή της ΝΔ για την υπόθεση του σταθμού «Βενιζέλου». Φαραωνικό έργο η Σιδηροδρομική Εγνατία, η κυβέρνηση να κάνει τα υλοποιήσιμα έργα

Επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και όσων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκαλώντας καθυστέρηση χρόνων στην κατασκευή του σταθμού «Βενιζέλου» του Μετρό, εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. υπεύθυνος υποδομών και μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

«Αντέδρασαν στην προηγούμενη απόφαση ΚΑΣ και υπουργείου για απόσπαση των αρχαιοτήτων, κατασκευή του σταθμού του Μετρό στη Βενιζέλου και επανατοποθέτησή τους. Έκαναν ζημιά και τώρα βλέπουμε την εκκωφαντική τους σιωπή», σχολίασε ο κ. Καραμανλής λέγοντας – προφανώς σε απάντηση των ‘κατηγορώ’ που έχουν ακουστεί από κυβερνητικής πλευράς – ότι το έργο του Μετρό ανατέθηκε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ενώ πάλι, με την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή και πάλι της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις και δόθηκε λύση στις οικονομικές διεκδικήσεις του αναδόχου με την επέκταση της διαιτησίας για Εταιρεία του δημοσίου (Αττικό Μετρό Α.Ε.).

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει τις εξαγγελίες για φαραωνικά έργα όπως αυτό της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, ένα έργο που δεν έχει καν μελετημένο τεχνικό αντικείμενο και, να επικεντρωθεί σε ρεαλιστικά έργα, που αφορούν το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο όπως στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη που κάθε τρεις και λίγο γίνονται εκτροχιασμοί.

«Τα μεγάλα έργα απαιτούν υπευθυνότητα και κάποια πολιτική συνεννόηση», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, που κατέθεσε προτάσεις που θα μπορούσαν να κινήσουν την αγορά των υποδομών.

«Υποστηρίζουμε την επίβλεψη των μικρών έργων από ιδιώτες μηχανικούς και τα μεγάλα έργα από εταιρείες και όχι από το δημόσιο», κατέληξε.