Skip to main content

Καράογλου: Χαμένη η Κ. Μακεδονία από την χρηματοδότηση νέων αγροτών

Θύματα του κακού σχεδιασμού είναι 1.000 νέοι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία που μένουν εκτός ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις, λέει ο βουλευτής.

Για προχειρότητα και κακό σχεδιασμό κατηγορεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, σχετικά με το πρόγραμμα νέων αγροτών, τονίζοντας ότι ο μεγάλος χαμένος είναι η Κεντρική Μακεδονία.

«Η Κεντρική Μακεδονία "πληρώνει" την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνέταξε την προκήρυξη εφαρμογής του προγράμματος για τους νέους αγρότες, χωρίς να λάβει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες κάθε Περιφέρειας», αναφέρει ο βουλευτής.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή, ο κ. Καράογλου τονίζει πως «"θύματα" του κακού σχεδιασμού είναι τουλάχιστον 1.000 νέοι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία οι οποίοι ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης τους στο παραπάνω πρόγραμμα, εντούτοις μένουν εκτός εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού χρηματοδότησης που αντιστοιχεί συνολικά στις εφτά περιφερειακές ενότητες».

«Ειδικότερα από το σύνολο των 241 εκατομμυρίων ευρώ που είναι το σύνολο του προγράμματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιστοιχούν 43.600.000 ευρώ (ποσοστό 181,%), την ώρα που από τις 13.500 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί πανελλαδικά, οι 3.581 έχουν υποβληθεί από την Κεντρική Μακεδονία (ποσοστό 26,5%)», καταλήγει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.