Skip to main content

Καράογλου: Η ΝΔ εκφραστής και θεματοφύλακας της μεσαίας τάξης

Ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη έβαλαν τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική αλλαγή

Τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή μάχης της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική αλλαγή έβαλαν οι Θόδωρος Καράογλου και Όλγα Κεφαλογιάννη, με την εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το πρωί το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης σε ξενοδοχείο του Πανοράματος.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου και οι δυο ομιλητές εξήραν την «ανεκτίμητη», όπως τόνισαν, συνεισφορά των γυναικών στην προσπάθεια που κάνει η Νέα Δημοκρατία να γίνει εκφραστής και θεματοφύλακας της μεσαίας τάξης, προτρέποντάς τις παρευρισκόμενες να αποτελέσουν ενεργά και δραστήρια μέλη του καθημερινού αγώνα που δίνει ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, να «χτίσει» νέες μεγάλες και ισχυρές πλειοψηφίες με τα παραγωγικά και δραστήρια τμήματα της κοινωνίας μας.   

«Στη δική μου κοσμοθεωρία η θέση της γυναίκας είναι πρωταγωνιστική τόσο στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία. Και ήρθε η ώρα να γίνει ακόμα πιο έντονη στα κοινά, την αυτοδιοίκηση, την κεντρική πολιτική σκηνή. Σας προτρέπω να βγείτε μπροστά, θαρραλέα! Αναδείξτε τα ταλέντα σας. Μην είστε σιωπηλές. Αδράξτε περισσότερες ευκαιρίες, πιστέψτε περισσότερο στον εαυτό σας. Διότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι αγώνας για δικαιοσύνη» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καράογλου, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα από τις εκατοντάδες γυναίκες που κατέκλυσαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων δεν είναι απλώς θέμα ποσόστωσης ή ισορροπιών, αλλά πρωτίστως θέμα ευθύνης.  Για αυτό, όπως εξήγησε: «Γυναίκα και πολιτική πρέπει να αναπτύξουν μια πιο αμφίδρομη και στενή σχέση, όπου η μία θα επηρεάζει την άλλη». Άλλωστε οι ευθύνες και οι ηγετικοί ρόλοι, συνέχισε, «δεν έχουν φύλο».

Στη δική της τοποθέτηση η Βουλευτής Α΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Πολιτισμού-Αθλητισμού του κόμματος, στάθηκε στο αγωνιστικό πνεύμα που πρέπει να επιδείξουν οι γυναίκες προκειμένου να διεκδικήσουν το ρόλο που τους αξίζει σε κάθε πεδίο κοινωνικής δράσης.

«Μαζί θα οικοδομήσουμε ένα σταθερό αύριο και ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Οι γυναίκες πρέπει να γίνουμε οι εκφραστές μιας καλύτερης Ελλάδας, μιας Ελλάδας που θα βαδίζει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, αποκαθιστώντας την κοινωνική συνοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κεφαλογιάννη, αναλύοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα που καταρτίζει η Νέα Δημοκρατία για την «επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μέσα από μια γόνιμη διαδικασία στήριξης της παραγωγής και των επενδύσεων».

Ακόμα χαρακτήρισε «αρνητικό» τον απολογισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία, όπως σημείωσε, «έχει στο μεδούλι της το ψέμα και το θράσος».

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα πισωγυρίσματα. Χρειάζεται αξιόπιστη στρατηγική που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να χαράξει και να εφαρμόσει. Με δυναμισμό και τόλμη και εμάς τις γυναίκες μπροστάρηδες, η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να ξαναβάλει την Ελλάδα στον δρόμο της προκοπής και της ευημερίας» κατέληξε η πρώην Υπουργός.