Skip to main content

Καράογλου: Μακάρι να βρεθεί επενδυτής για τον Ηρακλή (video)

«Δεν υπάρχει εύνοια του Ηρακλή, αν και θα δικαιούνταν να ευνοηθεί με την τεράστια προσφορά που έχει», δήλωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Συνάντηση για το θέμα της ΠΑΕ Ηρακλής προανήγγειλε ο Θόδωρος Καράογλου με δηλώσεις του στον ρ/σ «Arena» υπογραμμίζοντας πως από την κυβέρνηση ζητούν πίστωση χρόνου για το θέμα της τροπολογίας για τον «κυανόλευκο» Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ:

«Είμαι σε μόνιμη και τακτική επαφή με τους ανθρώπους του Ηρακλή σε σχέση με αυτό το θέμα. Χθες είχα μία συζήτηση με τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος είχε πλήρη άγνοια για το θέμα.

Υπάρχει συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και δεν επιτρέπεται να κατατεθεί γιατί υπάρχει ζήτημα συμφωνίας με τους δανειστές. Δεν έχω προλάβει να μιλήσω με τον κ. Θέο. Θα του πω να κάνει λίγη υπομονή. Θα δούμε τι θα γίνει… Θα περάσει η τροπολογία και δεν θα υπάρχει μετά δικαιολογία.

Ο Κ. Τσακαλώτος μου είπε ότι ξέρει για τα χρέη του Ηρακλή, του εξήγησα ότι δεν είναι έτσι και του είπα ότι υπάρχει τροπολογία. Αλλά μου είπε να μην την καταθέσω, γιατί δεν πρόκειται να περάσει καμία άλλη άσχετη τροπολογία. Μέχρι τις 20 Αυγούστου, που είναι σε ισχύ και ολοκληρώνεται το 3ο μνημόνιο, θα επικαλούνται ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές.

Εδώ είμαστε, δεν χανόμαστε. Γι’ αυτό συνιστώ να κάνουν λίγο υπομονή. Να συνεχίζουν την προσπάθεια να μείνει ζωντανός ο σύλλογος, έστω και με τη διοίκηση πρωτοδικείου και θα φανεί αν θέλουν να βοηθήσουν τον Ηρακλή με την τροπολογία, που μου στάλθηκε. Δεν υπάρχει εύνοια του Ηρακλή, αν και θα δικαιούνταν να ευνοηθεί ο Ηρακλής, με την τεράστια προσφορά που έχει».

Για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή: «Είμαστε σε συνεννόηση με τον Νίκο Βαφειάδη, ετοιμάζουμε μια συνάντηση επώνυμων φίλων του Ηρακλή, επιχειρηματιών, επιστημόνων, ανθρώπων που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν.

Τα σενάρια για Πακιστανούς, Αμερικάνους και γω δεν ξέρω τι άλλο, δεν βλέπω να γίνεται κάποια σοβαρή κίνηση και προσπάθεια. Μακάρι να βρεθεί ένας τέτοιος άνθρωπος. Δεν βλέπω, όμως, φως. Θα κάνουμε την προσπάθεια με την συγκέντρωση αυτών των επώνυμων φίλων του Ηρακλή και εκ των ενώντων θα πρέπει να λειτουργήσει ο σύλλογος.

Πέρυσι ο Ηρακλής στη Γ’ Εθνική ξεκίνησε από το πουθενά, κατόρθωσε να βγει υπερπρωταθλητής σε όλη τη Γ’ Εθνική και να συγκεντρώσει 300.000 από το τίποτα.

Στη Β’ Εθνική μπορούμε με άνεση να μαζέψουμε 500.000 και μετά να κινηθούμε σε επίπεδο χορηγιών και πιθανόν να κινηθούμε σε κάποιον άνθρωπο με μεγαλύτερο οικονομική δυνατότητα, ώστε αν πιάσουμε το 1 εκ., που θεωρώ ότι θα επιτρέψει στην ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό και να βγει στην Α’ Εθνική. Η επίτευξη του 1 εκ. θεωρώ ότι είναι στις δυνατότητες του Ηρακλή, που έχει ισχυρό brand name. Ο Ηρακλής είναι καθαρός και παράλληλα θα τρέχουν οι άλλες διαδικασίες για να δούμε τι θα κληρονομήσουμε από τη διοίκηση του κ. Παπαθανασάκη».