Skip to main content

Με άμμο θα στρωθεί η Πλατεία Αριστοτέλους για το τουρνουά Μπιτς Βόλει

Το Thessaloniki Masters 2018 θα διεξαχθεί από τις 7-10 Ιουνίου. Καρφιά, μπλοκ και εκπληκτικές άμυνες στην καυτή άμμο της πλατείας Αριστοτέλους.

Με άμμο πρόκειται να καλυφθεί στις αρχές Ιουνίου, για δεύτερη φορά μετά από έξι χρόνια, η πλατεία Αριστοτέλους.

Περιμετρικά θα στηθούν κερκίδες, στη μέση της πλατείας θα τοποθετηθεί το φιλέ και όλα πλέον θα είναι έτοιμα για το τουρνουά Beach Volley.

Το «Thessaloniki Masters 2018» θα διεξαχθεί από τις 7-10 Ιουνίου και 1.000 θεατές, οι οποίοι θα είναι στις εξέδρες, θα μπορούν να απολαύσουν, καρφιά, μπλοκ και εκπληκτικές άμυνες στην καυτή άμμο.  

Παράλληλα γνωστά ονόματα του αθλητισμού, όχι, μόνο, από το άθλημα της πετοσφαίρισης, αλλά και από το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση, πρόκειται να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο volley πάνω στην άμμο, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει με τους προκριματικούς αγώνες την Πέμπτη 7 Ιουνίου στη Μίκρα, στους οποίους μπορούν να πάρουν μέρος πάνω από 100 ομάδες.

Οι 24 ομάδες, οι οποίες θα διακριθούν, θα δώσουν «μάχες» πάνω στην άμμο, στο γήπεδο της πλατείας Αριστοτέλους. Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, θα προσφέρουν θέαμα οι ομάδες των γυναικών και το Σάββατο 9 Ιουνίου οι ανδρικές ομάδες. Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή, θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί αγώνες Beach Volley.

Καθ όλη τη διάρκεια του «Thessaloniki Masters 2018» θα διεξάγονται παράλληλες εκδηλώσεις, με επισκέψεις σχολείων, σωματείων και συλλόγων προκειμένου να μυηθούν στην τεχνική του αθλήματος.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αγώνες Beach Volley με γνωστά ονόματα του αθλητισμού, τα οποία θα αναμετρηθούν πάνω στην άμμο. Πρόκειται για το «All Star Games», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων.

«Είναι μια προσπάθεια για να αναδείξουμε διάφορα αθλήματα, τα οποία τα παρουσιάζουμε μέσα από εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μετατρέπουμε κεντρικούς χώρους σε γήπεδα, όπως έγινε με το Volley, όπως θα γίνει την Κυριακή με το Handball, ενώ θα ακολουθήσει το Basket στη Νέα Παραλία και το Beach Volley στην Αριστοτέλους», δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Το «Thessaloniki Masters 2018» διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκη, την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και τον Α.Ε.Ν. «Αγ. Τριάδος».

Η διοργάνωση αναμένεται να λάβει το πράσινο φως κατά τη συνεδρίαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου.