Skip to main content

Συμφωνία Καρυπίδη - Μαρινόπουλου:Αρχίζει ο εφοδιασμός των καταστημάτων

Αρχίζει ο εφοδιασµός των καταστηµάτων, τα οποία γρήγορα θα λειτουργούν κανονικά, και η αλυσίδα, πλέον, «επιστρέφει σε κανονικούς ρυθµούς λειτουργίας»

Οριστική συμφωνία, η οποία ορίστηκε να επικυρωθεί δικαστικά στις 15 Ιουνίου 2016, στο Πρωτοδικείο Αθήνας, στο οποίο και κατατέθηκε, υπέγραψαν την Παρασκευή η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης και η Μαρινόπουλος.

Όπως γνωστοποίησε η Αφοί Καρυπίδη ΑΕΕΕ, μετά τη συμφωνία, αρχίζει ο εφοδιασµός των 140 καταστηµάτων στη Βόρεια Ελλάδα (πρώην Αρβανιτίδης), τα οποία γρήγορα θα λειτουργούν κανονικά, και η αλυσίδα, πλέον, «επιστρέφει σε κανονικούς ρυθµούς λειτουργίας προς το καταναλωτικό κοινό».

Σύμφωνα με την εταιρεία, «κερδισµένοι από την συµφωνία αυτή είναι οι 1400 εργαζόµενοι της αλυσίδας και διατηρούνται όλες οι θέσεις εργασίας τους», ενώ επισημαίνεται πως οι πληρωμές προς εργαζόµενους, «σύµφωνα µε το πλαίσιο εξυγίανσης και οµαλής λειτουργίας της επιχείρησης», θα αρχίσουν από τις 25 Μαϊου.

Η ανακοίνωση της Αφοί Καρυπίδη έχει ως εξής:

«Σε κανονικούς ρυθµούς λειτουργίας προς το καταναλωτικό κοινό επιστρέφει η αλυσίδα σούπερ µάρκετ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ(πρώην Αρβανιτίδης), η οποία καλύπτει την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Σήµερα Παρασκευή 20 Μαίου 2016 οι πλευρές ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ και ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ υπέγραψαν οριστική συµφωνία πιστωτών, η οποία ορίστηκε να επικυρωθεί δικαστικά στις 15 Ιουνίου 2016, στο Πρωτοδικείο Αθήνας, στο οποίο και κατατέθηκε.

Κερδισµένοι από την συµφωνία αυτή είναι οι 1400 εργαζόµενοι της αλυσίδας και διατηρούνται όλες οι θέσεις εργασίας τους.

Η Διοίκηση της εταιρείας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, αφού µε σκληρές διαπραγµατεύσεις εξασφάλισε την υπογραφή αναγνώρισης των οφειλών της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, κατέθεσε στο Υπουργείο Εργασίας πλαίσιο βηµάτων της επένδυσής της, για την οποία έχει καταβάλει στα δύο τελευταία χρόνια δεκάδες εκατοµµύρια σε δηµόσια ταµεία, από οφειλές της προηγούµενης ιδιοκτησίας ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ. Σύµφωνα µε το πλαίσιο εξυγίανσης και οµαλής λειτουργίας της επιχείρησης, θα αρχίσουν οι πληρωµές προς εργαζόµενους απο τις 25 Μαίου 2016.

Η εταιρεία ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να αρχίσει τις πληρωµές από σήµερα 20 Μαίου 2016, πέντε ηµέρες νωρίτερα από τη συµφωνηθείσα ηµεροµηνία, αναγνωρίζοντας και την στάση συνέπειας και αφοσίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζοµένων, αγνοώντας παράλληλα τα όποια εµπόδια προσπάθησαν και προσπαθούν να θέσουν εκ των έξω και εκ των έσω συµφέροντα ανταγωνιστικά και ξένα προς την επιχείρηση.

Μετά την συµφωνία, από Δευτέρα αρχίζει ο εφοδιασµός των καταστηµάτων τα οποία γρήγορα θα λειτουργούν κανονικά».