Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
x

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: Ο ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ ΤΟΡΠΙΛΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ

«Δεν μπορώ να καταλάβω τη μανία που έχει, σε ποιο κράτος το έχουμε δει αυτό;», είπε ο επιχειρηματίας για τον γγ του υπουργείου Εργασίας

Για μανία εναντίον του από τον Ανδρέα Νεφελούδη, κάνει λόγο ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Καρυπίδης, Θ. Καρυπίδης, απαντώντας σε όσα του προσάπτει ο γγ του υπουργείου Εργασίας, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 96,5.

«Τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα θέλαμε», είπε ο κ. Καρυπίδης και πρόσθεσε: «Χθες εκτελέστηκε μία απόφαση εναντίον του Δημήτρη Μαρινόπουλου. Δεν μπορώ να καταλάβω τη μανία που έχει ο κ. Νεφελούδης, σε ποιο κράτος το έχουμε δει αυτό; Γενικός γραμματέας του Υπουργείου να έχει τέτοιο μίσος και να ασχολείται με έναν επιχειρηματία. Κάθε μέρα βρίζει και μιλάει άσχημα, με διασύρει λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι 18 μήνες απλήρωτοι. Τον άλλον μήνα θα είναι 25 μήνες απλήρωτοι».

Σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, «τα σούπερ μάρκετ έχουν εδώ και 1,5 χρόνο που έχουν κλείσει και κάθε μέρα αυτοί λένε “απλήρωτοι, απλήρωτοι”. Ναι, έχει γίνει μια ζημιά. Γιατί δεν βγαίνουν να πούνε πώς έγινε και γιατί έγινε η ζημιά; Δεν έχει ακουστεί τίποτα μέχρι σήμερα για αυτά που έχουμε κάνει εμείς». «Οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι 11 μήνες και ήρθαμε εμείς και τους πληρώσαμε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως είπε, «εξαιτίας του Μαρινόπουλου έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να λύσουμε αυτό το θέμα και απευθυνθήκαμε στον κ. Νεφελούδη και όχι μόνο δεν μας βοήθησε αλλά τορπίλισε αυτή την προσπάθεια, ήταν εμπόδιο απέναντί μας».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «τότε υπήρχε μια οφειλή 8 εκατ. ευρώ προς τους εργαζόμενους και εμείς κάναμε μια πρόταση να δώσουμε τα 6 εκατ. και να κλείσει εκεί η οφειλή και να ανοίξουν τα καταστήματα. Από εκεί και πέρα, επειδή οι μισθοί ήταν πολύ υψηλοί τους ζητήσαμε να μειωθούν κατά 20% οι μισθοί πάνω από 1.000 ευρώ γιατί δεν έβγαινε, όταν ο ανταγωνισμός πλήρωνε 500 και 600 ευρώ. Δεν καταλαβαίνω, ποιο συμβόλαιο εκτελεί ο κ. Νεφελούδης;», διερωτήθηκε ο επιχειρηματίας.

«Ποια είναι η απάτη;», είπε, υποστηρίζοντας πως οι εργαζόμενοι «είναι θέμα διαδικαστικό μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους. Θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους. 3,9 εκατ. θα πάνε στους εργαζόμενους. Αν αυτό είναι απάτη, τότε οι άνθρωποι είναι άσχετοι».

«Όταν έκλεισαν τα σούπερ μάρκετ, ήταν 1.100 οι εργαζόμενοι και 8 εκατ. περίπου ευρώ ήταν η οφειλή των δεδουλευμένων τους. Κάθε μήνα αυτοί βάζουν και άλλα και άλλα. Ο κ. Νεφελούδης λέει ότι χρωστάω 40 εκατ. στα ασφαλιστικά ταμεία. Όταν πήραμε τα σούπερ μάρκετ η οφειλή αυτή υπήρχε. Πληρώσαμε 27 εκατ. στο ΙΚΑ. Έμεινε ένα κομμάτι, τα οποία δεν πληρώθηκαν και δεν ήταν επί δικής μας θητείας», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι το χρέος κληρονομήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση.

Καταλήγοντας, ο Θεόδωρος Καρυπίδης επισήμανε πως «θέλει άλλα 4 εκατ. για την πλήρη εξόφληση των εργαζομένων. Θα κάνουμε και άλλες ενέργειες τώρα και περιμένουμε και άλλες αποφάσεις. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά γιατί πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη και θα βγει κάτι και για τους εργαζομένους».

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ