Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
x

KASAI RESTAURANT: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ... ΣΟΥΣΙ

Το Kasai Teppanyaki and Sushi Restaurant με την υπογραφή του Χρόνη Δαμαλά αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη.

Εστιατόρια με ιαπωνική κουζίνα στην Ελλάδα πολλοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν, αλλά λίγοι το έκαναν με επιτυχία. Για αυτό και το νέο Kasai Teppanyaki and Sushi Restaurant που άνοιξε στον εξωτερικό χώρο της εμβληματικής πισίνας του ξενοδοχείου Nikopolis αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο για τους οπαδούς της ιαπωνικής κουζίνας αλλά και όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της και μέχρι τώρα δεν είχαν την ευκαιρία. Ταυτόχρονα η έλευση του Kasai Restaurant ένα χρόνο μετά το άνοιγμα του Dome Real Cusine δημιουργεί ένα κορυφαίο προορισμό σύγχρονης γαστρονομίας στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Η μύηση στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ξεκινά από την είσοδο στο εστιατόριο, που επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Άκις Μπογδάνος, o οποίος έχει βάλει την υπογραφή του και στο εστιατόριο Dome. Η elegant αισθητική κυριαρχεί και μπαμπού, άνθη, κλαδιά, πάνελ που χωρίζουν διακριτικά τους χώρους δίπλα στην τεράστια πισίνα υπό το φως του φεγγαριού δημιουργούν μία μαγική, αυθεντική ατμόσφαιρα Άπω Ανατολής.

Στo Kasai, που στα ιαπωνικά σημαίνει φλόγα, ξεχωριστές γευστικές καινοτομίες συνδυασμένες με τις σταθερές αξίες της Άπω Ανατολής δημιουργούν ένα αξέχαστο κράμα Sushi και Teppanyaki με σκοπό να σημαδέψουν για πάντα τον ουρανίσκο σας και τις αισθήσεις του με αρώματα και εμπειρίες της Ιαπωνικής και τη Nikkei κουζίνας.  Το μενού και την εποπτεία έχει αναλάβει ο βραβευμένος chef Χρόνης Δαμαλάς, ο οποίος έχει ταυτίσει το όνομά του με την ιαπωνική κουζίνα στη χώρα μας σε συνεργασία με τον Στέφανο Σταμίδη, executive chef του Nikopolis.

Οι δύο σεφ με εργαλεία πρώτες ύλες από την Ιαπωνία, λαχανικά από το βιολογικό κήπο του Nikopolis, φρέσκα ψάρια και εκλεκτά κρέατα κάνουν θαύματα. Από τα υπέροχα παραδοσιακά φασολάκια με χοντρό αλάτι μέχρι τα Yaki Soba noodles, το Ebi sushi με τις γαρίδες έως το εξαιρετικό μοναδικό rib eye ξηρής ωρίμανσης με σάλτσα Teriyaki.