Skip to main content

Επιστρέφουν στην εργασία τους επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ

Οι επίορκοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους γιατί δεν έχουν συσταθεί τα υπηρεσιακά και τα πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016

Παράδειγμα ελληνικού παράδοξου αποτελεί το γεγονός ότι 19 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι καταχράστηκαν χρήματα του δημοσίου για προσωπικό όφελος επιστρέφουν ατιμώρητοι στις θέσεις τους στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι επίορκοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα γιατί δεν έχουν συσταθεί τα υπηρεσιακά και τα πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016 και άρα δεν μπορεί να γίνει καμία εκδίκαση επίορκου υπαλλήλου.

Η απουσία πειθαρχικού οργάνου έχει ως αποτέλεσμα όταν λήγει η διετία της ημιαργίας του επίορκου υπαλλήλου  (σ.σ.: στο διάστημα αυτό παίρνουν και μέρος του μισθού τους), αυτός να επιστρέφει στη θέση του ουσιαστικά ατιμώρητος.

Οι 19 υπάλληλοι παραδέχτηκαν στις Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) ότι καταχράστηκαν ποσά για ίδιον όφελος ενώ συγκεκριμένα στη Μακεδονία γυναίκα υπάλληλος παραδέχθηκε ότι πήρε 1.900 ευρώ από το ταμείο, γιατί, όπως είπε, στην ΕΔΕ τα ήθελε για να πάει διακοπές!