Skip to main content

Καταδικάστηκαν 7 αστυνομικοί και 5 ιδιώτες για προστασία σε φρουτάκια

Ποινές κάθειρξης επτά και εννέα χρόνων επιβλήθηκαν σε επτά αστυνομικούς για προστασία καταστημάτων με «φρουτάκια», στη Θεσσαλονίκη.

Ποινές κάθειρξης 7 και 9 χρόνων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε 7 αστυνομικούς για προστασία καταστημάτων με "φρουτάκια", στη Θεσσαλονίκη. Κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της "κατάχρηση εξουσίας" και  άλλοι 5 ιδιώτες -ιδιοκτήτες καταστημάτων -όπου παράνομα διεξάγονταν τυχερά παιχνίδια-  καταδικάστηκαν για "ηθική αυτουργία"στην προηγούμενη πράξη, με ποινές από 5 έως 10 χρόνια. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο αθώωσε, λόγω αμφιβολιών, τρεις αστυνομικούς που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώ δέχτηκε την έφεση που άσκησαν οι καταδικασθέντες να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών τους και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι. Τη ενοχή των 12 από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους, αστυνομικούς και ιδιώτες, είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι αστυνομικοί ενημέρωναν εγκαίρως  ιδιοκτήτες καταστημάτων όπου διεξάγονταν ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα οι παραβάτες να ξεφεύγουν από την τσιμπίδα του νόμου. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 15 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων 10 αστυνομικοί που υπηρετούσαν κυρίως σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.