Skip to main content

Καταδικάστηκαν δύο Αλγερινοί για τον βιασμό φοιτήτριας εντός του ΑΠΘ

Με τις βαρύτερες ποινές καταδικάστηκαν δύο Αλγερινοί οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για ομαδικό βιασμό ενώ ένας Σύρος έχει ήδη καταδικαστεί.

Βαρύτατες ποινές επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στους δύο Αλγερινούς οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2016 αφού λήστεψαν νεαρό ζευγάρι μέσα στους χώρους του ΑΠΘ στη συνέχεια βίασαν την κοπέλα. Σημειώνεται ότι ένας Σύρος έχει ήδη καταδικαστεί για την ίδια πράξη από Δικαστήριο Ανηλίκων. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο πρώτοι Αλγερινοί και ο ανήλικος Σύρος, στις 2 Οκτωβρίου 2016, τα ξημερώματα, επιτέθηκαν σε νεαρό ζευγάρι, έναν 20χρονο και μία 23χρονη, που βρισκόταν εντός της πανεπιστημιούπολης. Αφού τους λήστεψαν, ο 20χρονος τράπηκε σε φυγή και οι δράστες προέβησαν σε ασελγείς πράξεις εναντίον της κοπέλας.

Μετά την επίθεση, οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου κατά την αστυνομική έφοδο βρίσκονταν και άλλοι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν και από όπου κατασχέθηκαν περίπου δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία προορίζονταν για διακίνηση.

Στο εδώλιο κάθισαν πέντε άτομα, οι δύο Αλγερινοί που κρίθηκαν ένοχοι για ομαδικό βιασμό και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 29 και 21 ετών καθώς και ένας υπήκοος Συρίας, ένας από την Αλγερία κι ένας από τη Δυτική Σαχάρα, που κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές κ.α, κατά περίπτωση. Στον Σύρο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, στον Αλγερινό 11 ετών και στον υπήκοο Δυτικής Σαχάρας 15 ετών.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου οδηγήθηκαν στις φυλακές όπου παρέμεναν προφυλακισμένοι μετά τη σύλληψη τους. Κατά την απολογία τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.