Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν τρεις νεαροί για ομαδικό βιασμό ιερόδουλης

Τρία άτομα καταδικάστηκαν για υπόθεση απαγωγής και ομαδικού βιασμού 30χρονης ιερόδουλης από τη Νιγηρία, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών, χωρίς αναστολή, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε τρεις νεαρούς που κρίθηκαν ένοχοι για την απαγωγή και τον ομαδικό βιασμό ιερόδουλης.

Καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της αρπαγής, του βιασμού και της ληστείας που τελέστηκαν εις βάρος 30χρονης από τη Νιγηρία, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της «μετ' εφηβικής ηλικίας», αλλά αποφάσισε η έφεση τους να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Έτσι επέστρεψαν στην φυλακή όπου παρέμεναν προφυλακισμένοι μετά την σύλληψη τους. Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 19, 20 και 21 χρονών, κατά την απολογία τους, παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και δήλωσαν μετανιωμένοι.

Η παθούσα, που έχει υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου από τη χώρα μας, κατέθεσε ότι: Εκδίδεται λόγω οικονομικής ανάγκης και ότι πήρε ως πελάτη τον έναν από τους κατηγορούμενους. Την πλησίασε με το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητό του. Συμφώνησαν ερωτική συνεύρεση έναντι 20 ευρώ και κινήθηκαν με το όχημα προς ερημικό σημείο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Εκεί εμφανίστηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος που ήταν κρυμμένος και βγήκε απ' το πορτ-μπαγκάζ. Οι δύο νεαροί αντέδρασαν όταν η γυναίκα επιχείρησε να καλέσει σε βοήθεια και μετακινήθηκαν προς το δάσος Σέιχ- Σου, ενώ κατά τη διαδρομή επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και ο τρίτος κατηγορούμενος, όπως κατέθεσε η Νιγηριανή.

Οι τρεις νεαροί φέρονται ότι βίασαν διαδοχικά την 30χρονη, ότι τις αφαίρεσαν 230 ευρώ με την απειλή σουγιά, μέσα στο δάσος. Στη συνέχεια την εγκατέλειψαν σε κεντρικό δρόμο, επιστρέφοντας το κινητό τηλέφωνο που της είχαν αποσπάσει. Διερχόμενος πολίτης την μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας για να καταγγείλει τον περιστατικό και ακολούθησαν οι συλλήψεις.