Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 50χρονος που «ψάρεψε» ανήλικο μέσω Facebook

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση - Το δικαστήριο επέτρεψε την εξαγορά της ποινής.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών  σ' έναν 50χρονο οπτικό ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε ανήλικο μέσω του Facebook.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση» ενώ το δικαστήριο επέτρεψε την εξαγορά της ποινής προς 5 ευρώ την ημέρα.

Την ενοχή του 50χρονου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας επισημαίνοντας ότι ο κατηγορούμενος σκόπευε να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι. Μετά την καταδίκη του άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2014, ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ στο Facebook έκανε αίτημα φιλίας σε 11χρονο μαθητή. Μέσω μηνυμάτων ακολούθησαν συζητήσεις με σεξουαλικό περιεχόμενο. Ευτυχώς οι γονείς του ανήλικου αντιλήφθηκαν τις ηλεκτρονικές συνομιλίες και απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε  ο ενήλικος κατηγορούμενος ο οποίος ζούσε στην Αθήνα. Στην απολογία του ο 50χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι έβλεπε πατρικά τον ανήλικο και ότι οι συζητήσεις τους δεν περιστρέφονταν γύρω από σεξουαλικά θέματα.