Skip to main content

Καταδικάζει τη στάση της Τουρκίας στα Ίμια ο Γιούνκερ

Τις εντάσεις και τη γενικότερη στάση της Τουρκίας στα Ίμια και την Κύπρο καταδίκασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Καταδικάζει τις εντάσεις που προκαλούν οι Τούρκοι στα Ίμια αλλά και τη στάση τους απέναντι στην Κυπριακή ΑΟΖ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τις επόμενες ευρωεκλογές, ο Ζ. Κλοντ Γιούνκερ κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εντάσεις στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο είπε: «Είμαι κάθετα αντίθετος με τη συμπεριφορά της Τουρκίας».

Σημειώνεται ότι χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε νέα προειδοποίηση προς την 'Αγκυρα ότι πρέπει να απέχει «από αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας» και «από κάθε προστριβή, απειλή ή ενέργεια έναντι ενός κράτους-μέλους, διαταράσσοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών».

Μάλιστα, η Επιτροπή είχε σημάνει χθες «την ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία την κυριαρχία των κρατών-μελών σε ό,τι αφορά τη χερσαία επικράτεια, τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο τους».