Skip to main content

Κατάληψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας

Κατάληψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας πραγματοποιούν από χθες γονείς και μαθητές, ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του αέρα σε τέσσερις προκα
Κατάληψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας πραγματοποιούν από χθες γονείς και μαθητές, ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του αέρα σε τέσσερις προκατασκευασμένες αίθουσες.

Μετά τις μετρήσεις, που πραγματοποίησε ομάδα επιστημόνων του ΑΠΘ στην ατμόσφαιρα των αιθουσών, εντοπίστηκε τοξικό στοιχείο, επικίνδυνο για την υγεία των μαθητών, το οποίο ξεπερνούσε κατά πέντε φορές το επιτρεπτό όριο. Η εταιρεία, που κατασκεύασε τις αίθουσες, πριν τις γιορτές του Πάσχα τοποθέτησε εξαερισμό και προέβη σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο, νέες μετρήσεις έδειξαν ότι η ποσότητα του τοξικού στοιχείου μειώθηκε ελάχιστα (περίπου ένα βαθμό). Οι μαθητές του σχολείου πραγματοποιούν αποχή και οι γονείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους, ώσπου ο δήμος να βρει αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τους περίπου 80 μαθητές, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, ζητούν την κατασκευή νέων αιθουσών στο σχολείο. Σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα σχολεία του δήμου.