Skip to main content

Κατάληψη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προχώρησαν σήμερα οι 486 εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ), στην Κομοτηνή.
Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προχώρησαν σήμερα οι 486 εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ), στην Κομοτηνή.

Από νωρίς το πρωί, εξάλλου, αντιπροσωπεία των εργαζομένων της εταιρείας, που βρίσκεται στην Αθήνα, επιδιώκει συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, διότι -όπως ανέφεραν- ακόμη δε δόθηκε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία περίπου τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, διεκδικούν, τόσο την καταβολή των δεδουλευμένων τους όσο και την επαναλειτουργία των μονάδων του ομίλου της ΕΝΚΛΩ.

Σύμφωνα, με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Κλωστηρίων Γ΄ Ηλίας Χαρίσης, οι οφειλές της εταιρείας, ως προς το σύνολο των εργαζομένων της, υπολογίζεται πως ανέρχονται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ έχουν προγραμματίσει για αύριο κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας Ροδόπης, από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι. Στις 9 το πρωί, εξάλλου, αναμένεται να έχουν σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.