Skip to main content

Καταγγελία από αιμοδότρια για το Θεαγένειο - Τι απαντά το νοσοκομείο

Για απροθυμία εξυπηρέτησης κατηγορεί το προσωπικό του Θεαγενείου η αιμοδότρια - Δεν τήρησε τους κανόνες φαγητού, απαντά το νοσοκομείο.

Την απροθυμία του προσωπικού του Θεαγενείου να την εξυπηρετήσει στη διαδικασία της αιμοδοσίας καταγγέλει μια αιμοδότρια με αφορμή την έκκληση που έκανε το νοσοκομείο για αίμα.

«Εθελόντρια αιμοδοσίας εδώ και αρκετά χρόνια έχω περάσει από το συγκεκριμένο τμήμα αρκετές φορές και ως επί το πλείστον η αντιμετώπιση που λαμβάνω είναι το λιγότερο ανεπαρκής» αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελούσα.

Σύμφωνα με την ίδια, τις τρεις τελευταίες φορές που έχει πάει στο Τμήμα Αιμοδοσίας οι εργαζόμενοι συμπεριφέρονται έχοντας ως σκοπό να την αποτρέψουν από το να δώσει αίμα.

«Όπως προανέφερα είμαι χρόνια αιμοδότρια και γνωρίζω τι χρειάζεται σαν διαδικασία για να είμαι σε θέση να δώσω αίμα, συνεπώς καταλαβαίνω και πότε κάποιος ψάχνει δικαιολογίες για να μην με εξυπηρετήσει» τονίζει χαρακτηριστικά η γυναίκα, η οποία μάλιστα έστειλε πρώτα την καταγγελία της μέσω email στο Θεαγένειο.

Κατά την ίδια στην τελευταία της επίσκεψη στο Θεαγένειο, στις 26/9/2016 αναγκάστηκε αυτή και ακόμα μια αιμοδότρια να φύγουν από το νοσοκομείο και να μεταβούν στο Ιπποκράτειο για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και να δώσουν αίμα για μια γυναίκα που χρειάζεται 60 φιάλες.

«Θεωρώ προσωπικά θλιβερό το γεγονός να θέλεις να δώσεις αίμα για έναν ιερό σκοπό και να μπαίνουν εμπόδιο ορισμένοι «άνθρωποι» μόνο και μόνο για να αποφύγουν το μηδαμινό φόρτο εργασίας.
Θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένη αν έστω και ένας άνθρωποις ταλαιπωρηθεί λιγότερο εξαιτίας αυτού του μηνύματος» καταλήγει η ίδια.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του τμήματος αιμοδοσίας του Θεαγενείου, Άννα Λαζαρίδου, η αιμοδότρια προσερχόμενη στις 26/9 στο νοσοκομείο για να δώσει αίμα δεν είχε τηρήσει τους κανόνες του φαγητού που επιβάλλονται ώστε να μην χάσει τις αισθήσεις του ο αιμοδότης.

«Η αιμοδότρια είχε φάει κάτι ελαφρύ στις 12.30 το οποίο από τη γιατρό που εργαζόταν εκείνη την ώρα δεν θεωρήθηκε ούτε πρωινό ούτε μεσημεριανό» δήλωσε στη Voria.gr η κ. Λαζαρίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, η γιατρός προέτρεψε την αιμοδότρια να έρθει την επόμενη ημέρα ώστε να μην διακινδυνεύσει να λιποθυμήσει, συμπεριφορά που η κ. Λαζαρίδου, όπως επισημαίνει, υποστηρίζει απόλυτα.

«Πώς είναι δυνατόν να δείχνουμε απροθυμία όταν κάνουμε παράλληλα έκκληση για αίμα» υπογράμμισε η ίδια.

Αναφορικά με την κατάσταση της αιμοδοσίας, η κ. Λαζαρίδου ενημέρωσε πως μετά την έκκληση για αίμα, οι εθελοντές αιμοδότες δεν έχουν αυξηθεί αλλά έχουν αυξηθεί οι συγγενείς των ασθενών που προσέρχονται για αιμοδοσία.