Skip to main content

Κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ζητούν οι οινοπαραγωγοί

Συνάντηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί έθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου Βαγγέλης Αργύρης, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.
 
Τόσο ο κ. Αργύρης όσο και άλλα μέλη του ΔΣ της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου που συμμετείχαν στη συνάντηση, κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει δίχως άλλη καθυστέρηση στην κατάργηση του φόρου καθώς, όπως τόνισαν, "αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει τις δομές του κλάδου, ευνοώντας τα παρασιτικά κυκλώματα".
 
Τα άλλα θέματα που τέθηκαν είναι η συμβολή της πολιτείας στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την αμπελουργία και η αξιοποίηση από τον κλάδο, μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων (παλαιό οινοποιείο) και των εκτάσεων των πρώην βασιλικών κτημάτων Τατοΐου, όπου θα δημιουργηθεί μια κιβωτός των ελληνικών ποικιλιών, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης Ακαδημίας Οίνου.
 
Η αντιπροσωπεία του κλάδου ζήτησε επίσης από τον κ. Αποστόλου να ενισχύσει με την παρουσία του τις επικείμενες (14 - 26 Ιουνίου) εκδηλώσεις προβολής του ελληνικού οίνου στην Αυστραλία και του επέδωσε σχετική πρόσκληση συμμετοχής.