Skip to main content

Καταστηματάρχης ξυλοκόπησε ελεγκτή της ΑΑΔΕ στην Πάτμο

Χρειάστηκε να ενημερωθεί ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής ώστε να συλληφθεί ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό.

Θύμα ξυλοδαρμού από καταστηματάρχη έπεσε στην Πάτμο ένας ελεγκτής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ο οποίος βρίσκονταν στο νησί για τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, ο εφοριακός μαζί με συναδέλφους του περπατούσαν στον δρόμο, κοντά στο λιμάνι, όταν ο άνδρας τους πλησίασε, ρώτησε αν είναι εφοριακοί και μόλις ο νεαρός ελεγκτής του απάντησε θετικά, άρχισε - δίχως να ειπωθεί κάτι παραπάνω - να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι και να τον χαστουκίζει.

Ο ξυλοδαρμός έλαβε χώρα σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, μπροστά στο λιμάνι και ενώ αστυνομικοί παρακολουθούσαν την σκηνή, δεν επενέβησαν. Όταν πήγαν σε αυτούς οι εφοριακοί, ζητώντας τους να συλλάβουν τον επιχειρηματία, ο οποιος διατηρεί καταστήματα στο νησί, εκείνοι δήλωσαν αναρμόδιοι, λέγοντας ότι το περιστατικό έγινε σε ζώνη ευθύνης του Λιμενικού.

Οι εφοριακοί προσέφυγαν στους λιμενικούς, οι οποίοι όμως δήλωσαν επίσης αναρμόδιοι και επί ώρα αστυνομικοί και λιμενικοί πετούσαν ο ένας «το μπαλάκι» στον άλλον.

Χρειάστηκε να ενημερωθεί ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος τηλεφώνησε στους κ. Κουρουμπλή και Τόσκα, που κινητοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τελικώς να συλληφθεί από λιμενικούς ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον εφοριακό.

Ο ελεγκτής της ΑΑΔΕ, ο οποίος αναφέρει έντονους πόνους στο κεφάλι, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. της Πάτμου, ενώ μετέβη στην Ρόδο, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό από τα χτυπήματα.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη από τους λιμενικούς - να πίνει καφέ σε κεντρικό μαγαζί του νησιού. Σύντομα αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.