Skip to main content

Καταστροφική η ακραία φορολόγηση των ακινήτων, τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ

Η υπερβολική επιβάρυνση της ακίνητης ιδιοκτησίας με ακραίες φορολογικές ρυθμίσεις και μεγάλες αντικειμενικές αξίες θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στην οικοδομή, υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ.
Καταστρεπτικές συνέπειες στην οικοδομή, απασχόληση, τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς κλάδους, τεχνικούς, νομικούς και εμποροβιομηχανικούς, αλλά και την οικονομία γενικότερα θα έχει η υπερβολική επιβάρυνση της ακίνητης ιδιοκτησίας με ακραίες φορολογικές ρυθμίσεις και μεγάλες αντικειμενικές αξίες. Όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, μια περιουσία μπορεί να θεωρείται μεγάλη, μόνο εάν υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. Αν το αφορολόγητο οριστεί μικρότερο, είναι παραπλανητικό για λόγους επικοινωνιακούς να ονομάζεται φόρος της δήθεν «μεγάλης ακίνητης περιουσίας».

Ο κ. Παραδιάς ανέφερε ότι ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων δεν επιτρέπεται να καθοριστεί υψηλότερος από το συντελεστή των νομικών προσώπων και πρόσθεσε ότι πρέπει να εξαιρεθούν τα κάθε είδους απρόσοδα ακίνητα, διαφορετικά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις κάθε χρόνο αυξανόμενες φορολογικές υποχρεώσεις τους, ακόμα και αν επιχειρήσουν να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία τους σε μια αγορά, που ουδείς θα είναι πρόθυμος αγοραστής.