Skip to main content

Μια καταστροφική «μέση» λύση για το ελληνικό χρέος...

Η προειδοποίηση γίνεται μέσω της Voria.gr από ξένο τραπεζίτη, απευθύνεται κυρίως προς την πλευρά των θεσμών και δη των ευρωπαϊκών.

«Μην κάνουν το λάθος και αποφασίσουν τμηματική λύση για το ελληνικό χρέος». Η προειδοποίηση γίνεται μέσω της Voria.gr από ξένο τραπεζίτη, απευθύνεται κυρίως προς την πλευρά των θεσμών και δη των ευρωπαϊκών και εξηγεί το λόγο: «Ποιο fund θα βάλει λεφτά στην χώρα, αν ξέρει ότι σε δύο χρόνια θα επανεξετασθεί η ιστορία του χρέους;». Το ερώτημα είναι εύλογο.

Κι αυτό γιατί τις τελευταίες ώρες συζητείται το ενδεχόμενο μιας μερικής λύσης, η οποία ως προς την πορεία εκτέλεσης της θα εξετασθεί σε δύο χρόνια από τώρα. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συνιστά λύση, αλλά διαιώνιση του προβλήματος και θα αποτρέψει οποιονδήποτε σοβαρό επενδυτή να έρθει στη χώρα για να τοποθετήσει τα κεφάλαια του, από τη στιγμή που δεν θα γνωρίζει την όλη εικόνα.

Οι Γάλλοι, λειτουργώντας περισσότερο με όρους αγοράς, το καταλαβαίνουν και το απορρίπτουν, ως σχέδιο. Οι πληροφορίες, μάλιστα αναφέρουν ότι το Παρίσι "δεν δέχεται καν να το συζητήσει". Οι Γερμανοί, όμως, πολύ θα το ήθελαν, λένε οι πληροφορίες μας.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τη λογική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατ' αυτόν τον τρόπο θα συντηρείται στο διηνεκές ένα μέσο πίεσης προς την Ελλάδα, ούτως ώστε να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα. Μόνο, που κατ΄ αυτόν τον τρόπο απογυμνώνεται η προσπάθεια από οποιαδήποτε αναπτυξιακή χρειά, που αποτελεί και το βασικό ζητούμενο. 'Η τουλάχιστον θα έπρεπε...