Skip to main content

Καταζητούνται οι «συνταξιούχοι» της RAF

Η γερμανική αστυνομία αναζητά μέσω νέων βίντεο τρεις πρώην τρομοκράτες της RAF που φέρονται αναμεμειγμένοι σε σειρά ληστειών

Με μια σειρά από ληστείες που έκαναν οι τρεις πρώην τρομοκράτες της RAF τράβηξαν την προσοχή της αστυνομίας και έτσι αυτή βρέθηκε στα ίχνη τους το 2015. Οι αρχές εικάζουν πως οι τρεις πρώην τρομοκράτες βρίσκονταν κάπου στη Μεσόγειο και ήρθαν μόνο για τις ληστείες στη βόρεια Γερμανία, που την γνώριζαν καλά.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Κάτω Σαξονίας, τα πρώην μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης RAF Ερνστ Φόλκερ Στάουμπ (63), Μπούρκχαρντ Γκάρβεγκ (49) και Ντανιέλα Κλέτε (59) θα μπορούσαν να διαμένουν στην Ιταλία, τη Γαλλία ή την Ισπανία.

Ενδεχομένως οι τρεις τρομοκράτες να έχουν βρει διασυνδέσεις με παλιά μέλη της ισπανικής ΕΤΑ ή των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών. Λέγεται ότι ο Ερνστ Φόλκερ Στάουμπ βρισκόταν σε ένα κάμπινγκ στη βόρεια Ιταλία γεγονός πάντως που δεν μπόρεσαν να πιστοποιήσουν οι αρχές. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι τρεις καταζητούμενοι μπορεί να βρίσκονται στην Ολλανδία. Το σήμα ενός κλειστού κινητού καθώς και μια ολλανδική εφημερίδα που βρέθηκε σε ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Ακριβή η ζωή του «συνταξιούχου» τρομοκράτη

Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε από χθες Δευτέρα εκτεταμένες έρευνες δημοσιεύοντας βίντεο από τις ληστείες. Οι έρευνες εστιάζονται γύρω από τις περιοχές του Μπίλεφελντ, Πόρτα Βεστφάλικα και το Όσναμπρικ.

Οι τρεις καταζητούμενοι ανήκουν στην τρίτη γενιά της RAF και έδρασαν όταν οι Αντρέας Μπάντεερ και Ουλρίκε Μάινχοφ είχαν ήδη πεθάνει. Τους καταλογίζονται πάντως αρκετές ανθρωποκτονίες, όπως για παράδειγμα του πρώην προέδρου της Deutsche Bank Άλφρεντ Χερχάουζεν (1989). Σήμερα δεν σχετίζονται πλέον με την τρομοκρατία αλλά μάλλον με τη σύνταξη τους…

Όπως είχε πρόσφατα παραδεχθεί στο Spiegel, ο Κλάους Γιούργκεν Μπόοκ, πρώην τρομοκράτης «η ζωή στην παρανομία είναι πολύ πιο ακριβή από ότι στη νομιμότητα».

Η λεία από τις ληστείες των τριών τρομοκρατών ανέρχεται σε περίπου 100.000 ευρώ. Οι «συνταξιούχοι» της RAF διαθέτουν πλαστά διαβατήρια ωστόσο οι συνθήκες διαβίωσης τους παραμένουν μυστήριο.

Μίχαερλ Έβερς (DPA) / Μαρία Ρηγούτσου

Πηγή: Deutsche Welle