Skip to main content

Κατέκτησε για πρώτη φορά το Σούπερ Καπ Γερμανίας η Βόλφσμπουργκ

Μετά το Κύπελλο Γερμανίας η Βόλφσμπουργκ έφτασε στην κατάκτηση και του Σούπερ Καπ, επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου στη διαδικασία των πέναλτι.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό του Σούπερ Καπ Γερμανίας η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να επικρατήσει της Μπάγερν Μονάχου στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 (1-1 η κανονική διάρκεια) κατακτώντας το τρόπαιο. Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξαν οι Βαυαροί στο 50’ με το κοντινό σουτ του Ρόμπεν, μετά τη σέντρα του Ντάγκλας Κόστα.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οι πρωταθλητές θα έπαιρναν άλλο ένα τρόπαιο ο Μπέντνερ ισοφάρισε στο 89’, στέλνοντας την αναμέτρηση στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν ο μόνος που αστόχησε κι έτσι οι «λύκοι» στέφθηκαν τροπαιούχοι.

Οι συνθέσεις:

Βόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Κάστιλς, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Κλόζε, Ροντρίγκεθ, Γκιλαβονγκί, Άρνολντ, Ντε Μπράινε, Καλιτζούρι (63' Σίρλε), Πέρισιτς (70' Κρούζε), Ντοστ (70' Μπέντνερ)

Μπάγερν (4-5-1): Νόιερ, Λαμ, Μπενατιά, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Μίλερ (84' Γκέτσε), Τιάγκο Αλκάνταρα (74' Βιδάλ), Ρόμπεν, Ντάγκλας Κόστα, Λεβαντόβσκι (72' Ραφίνια)