Skip to main content

Κατέπεσε ελικόπτερο Απάτσι στον Στρυμονικό Κόλπο - Σώοι οι χειριστές

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου τύπου Απάτσι, το οποίο κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρεντίνας κατάφεραν να διασωθούν.

Ένα ελικόπτερο τύπου Απάτσι, το οποίο συμμετείχε σε άσκηση της αεροπορίας στρατού, κατέπεσε σήμερα στον Στρυμονικό Κόλπο.

Oι δύο χειριστές του ελικοπτέρου κατάφεραν να διασωθούν. Περισυνελέγησαν ζωντανοί και μεταφέρονται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες της πτώσης του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το ελικόπτερο είναι μισοβυθισμένο σε βάθος περίπου έξι μέτρων. Από το ΓΕΣ προγραμματίζεται να γίνει η ανέλκυση του ελικοπτέρου πιθανότατα σήμερα, ίσως και μέχρι το βράδυ.

Στη συνέχεια τεχνικοί της Αεροπορίας Στρατού που θα ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί το Apache τόσο εξωτερικά όσο και στα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Η άσκηση «Σάρισα 2016» στην οποία συμμετείχε και το ελικόπτερο ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως 23 Σεπτεμβρίου. Διεξάγεται υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η άσκηση η οποία θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού, έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.