Skip to main content

Κατερίνη: Κούρεμα 100% του χρέους σε τράπεζες για δανειολήπτη

Ο 48χρονος δανειολήπτης, είναι ιδιωτικός υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε μεταφορική εταιρία, με έσοδα μόνο 250 ευρώ μηνιαίως

Ανάσα σε 48χρονο δανειολήπτη έδωσε το Ειρηνοδικείο Κατερίνης, με την απόφαση για 100% κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες, βάσει του «νόμου Κατσέλη».

Ο 48χρονος δανειολήπτης, είναι ιδιωτικός υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε μεταφορική εταιρία, με έσοδα μόνο 250 ευρώ μηνιαίως και μακροχρόνια άνεργη σύζυγο.

Όφειλε στις τράπεζες 23.000 ευρώ απο καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προσέφυγε στο «νόμο Κατσέλη».

Το Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα πολύ χαμηλά εισοδήματα του οφειλέτη, την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική του κατάσταση, την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, το δικαίωμά του σε αξιοπρεπή διαβίωση και σύμφωνα με τον βασικό νομοθετικό σκοπό επανένταξης στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, όρισε μηδενικές καταβολές προς τις πιστώτριες Τράπεζες.

Πρόκεται για την τελική και οριστική απόφαση του δικαστηρίου, η οποία είναι και σπάνια καθώς ορίζει κούρεμα 100% του χρέους.

«Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα από τον 48χρονο. Κάνει προσπάθειες να βρει κανονική εργασία. Είναι ανακουφισμένος πλέον», τόνισε στη Voria.gr ο ένας εκ των δικηγόρων του Εμμανουήλ Παπάς.

Όπως σημειώνουν οι δικηγόροι Κατερίνης και Ανθούλα Σόκα η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων ορθών και δίκαιων αποφάσεων που προτάσσουν την ανάγκη επιβίωσης των οφειλετών έναντι των απαιτήσεων των Τραπεζών.