Skip to main content

Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια

Βροχερός θα είναι σήμερα ο καιρός, με σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς.

Καθαρά Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα. Η ΕΜΥ προβλέπει λίγες βροχές στη δυτική Ελλάδα, ενώ σε κεντρική Ελλάδα, ανατολική Μακεδονία, Θράκη, τα νησιά Αιγαίου, την περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοια, Αττική και Κυκλάδες προβλέπεται έντονος και βαρύς καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά, μάλιστα στα νησιά του Αιγαίου θα φτάνουν τα 7-8 και το μεσημέρι τοπικά τα 9 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη κυριαρχούν οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη επίσης θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές (700-800 μέτρα). Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις πρωΪνές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα ανατολικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται, μετά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι περισσότερες βροχές θα περιοριστούν στην κεντρική, ηπειρωτική Ελλάδα. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται αργά το βράδυ όπως και εξασθένηση των καιρικών φαινομένων.