Skip to main content

Κάθε ενδεχόμενο έκδοσης του Ντενίζ Γιουτζέλ απέκλεισε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο δημοσιογράφος αυτός είναι ένας «ολοκληρωτικός πράκτορας των τρομοκρατών»

Κάθε ενδεχόμενο αναφορικά με την έκδοση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, όσο ο ίδιος παραμένει στην εξουσία απέκλεισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας ότι ο Γιουτζέλ «είναι πράκτορας της τρομοκρατίας».

Ο Γιουτζέλ έχει την γερμανική και την τουρκική υπηκοότητα, ενώ συνελήφθη πριν από δύο μήνες με τις κατηγορίες ότι έκανε προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά κι ότι υποκινούσε τον κόσμο υπέρ της βίας. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έχει ζητήσει την έκδοση του Γιουτζέλ, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει αρνηθεί, υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος θα δικαστεί από τα τουρκικά δικαστήρια, ενώ θα έχει μια δίκαιη δίκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζει ότι ο Γιουτζέλ έχει δεσμούς με το εκτός νόμου, Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK). «Αυτό το άτομο είναι ένας ολοκληρωτικός πράκτορας των τρομοκρατών. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι καθαροί», δήλωσε ο Ερντογάν.