Skip to main content

Κατηγορίες από ΝΔ κατά Φίλη για ανοχή και κάλυψη των αναρχικών

Για την απόφαση του υπουργού Παιδείας να καλύψει, από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο ΑΠΘ.

«Πρόκληση», χαρακτηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση την απόφαση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, να καλύψει, από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο ΑΠΘ από την κατασκήνωση «No Border».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, ο κ Φίλης «αποδεικνύει έμπρακτα ότι στέκεται απέναντι στους ικανούς που προβάλλουν τη χώρα και δίπλα στους μπαχαλάκηδες που την εκθέτουν».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει τον υπουργό «υπόλογο για την ανοχή της κατάληψης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τις ζημιές που προκάλεσαν εκεί οι αναρχικοί».
 
«Είναι ο ίδιος που αγνόησε τις προειδοποιήσεις μας, τις εκκλήσεις των Πρυτανικών Αρχών, αλλά και τις εισαγγελικές παραγγελίες, για την έγκαιρη αντιμετώπιση της παρανομίας και των αθλιοτήτων που συντελούνταν από τους αναρχικούς, προκειμένου να αποτραπούν καταστροφές στην δημόσια περιουσία», αναφέρει και συνεχίζει:

«Είναι, ταυτόχρονα, ο ίδιος που αρνήθηκε να καλύψει τα έξοδα – ύψους 9.000 ευρώ – για την αποστολή της εθνικής μας ομάδας στη Μαθητική Ολυμπιάδα, όπου οι μαθητές μας πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις.
 
Ο κ. Φίλης, αντί να επιβραβεύει τους ικανούς, καλύπτει τους αναρχικούς και πληρώνει από το υστέρημα των Ελλήνων τις καταστροφές που προκαλούν.
 
Και αυτό δεν είναι δικαίωμά του. Είναι πρόκληση».