Skip to main content

Κατρούγκαλος: Βρώμικος ο πόλεμος κατά της Αχτσιόγλου

Ο κ. Φίλης είχε πετυχημένη θητεία, που βαθμολογήθηκε με «20 συν» από τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Διάκριση, αλλά με συναινετικές διαδικασίες, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ότι χρειάζεται να υπάρξει ανάμεσα στην εκκλησία και την πολιτεία.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι αυτή ήταν και παραμένει η πολιτική της κυβέρνησης, σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε μετά την αντιπαράθεση του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την απομάκρυνση του κ. Φίλη από το κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι ο κ. Φίλης είχε πετυχημένη θητεία, που βαθμολογήθηκε με «20 συν» από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως επισήμανε πως η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους δεν είναι δυνατόν να διασφαλίζεται σε «συνθήκες πολέμου» με την Εκκλησία.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ αρνήθηκε παράλληλα ότι υπήρξαν καθοριστικές πιέσεις για το θέμα Φίλη από τον αρχιεπίσκοπο ή τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Κάμμένο.

«Αυτός που καθορίζει την επιλογή των υπουργών είναι ο πρωθυπουγρός», ανέφερε. Προσέθεσε ότι θεωρεί τους Ανεξάρτητους Έλληνες «αξιόπιστο σύμμαχο» και υπενθύμισε ότι παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν σε άλλα ζητήματα δεν προκάλεσαν αστάθεια στην κυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε και για τα σχόλια εναντίον της διαδόχου του στο υπουργείο Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για εκτεταμένο και βρώμικο πόλεμο στον οποίο αυτή τη φορά έχει υπεισέρθει ο ηλικιακός και ο σεξιστικός παράγοντας.

Σε αυτή τη χώρα επικρατεί η λογική πως αν κάποιος δεν πάει 50-60 ετών δεν μπορεί να πάρει δημόσιο ρόλο ή να καταλάβει δημόσια θέση, σημείωσε.