Skip to main content

Κατρούγκαλος: Η UNICEF δεν είχε άλλη επιλογή για την εξυγίανση

Δεν αποτελεί εμμονή της κας Τζιτζίκου η ανάγκη ελέγχου, ούτε η διαπίστωση ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, υποστήριξε ο αν. υπουργός Εξωτερικών.

Γνώστης για τα όσα συμβαίνουν στη UNISEF δήλωσε, σε σημερινή του συνέντευξη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Mιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» o κ. Κατρούγακλος δήλωσε: «Έχω εικόνα για το τι γίνεται στην UNICEF. Παλιά είχα συμμετοχή στο ΔΣ και έχω προσπαθήσει να βοηθήσω την νυν πρόεδρο κα. Τζιτζίκου στην μεγάλη προσπάθεια να βρει τα στραβά και να τα διορθώσει».

Ο ίδιος τόνισε ότι «στην Ελλάδα το τμήμα της UNICEF έχει τη μορφή σωματείου. Μόλις η κα. Τζιτζίκου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου, ζήτησε όπως κάθε λογικός άνθρωπος να γίνει έλεγχος στα οικονομικά. Από αυτόν δυστυχώς βγήκαν πράγματα πολύ σημαντικά, οικονομική ατασθαλία στη διαχείριση κεφαλαίων (μη φανερή λογιστική παρακολούθηση), οικογενειοκρατία στις προσλήψεις, πολύ υψηλοί μισθοί σε ορισμένα στελέχη και πολύ χαμηλοί σε άλλους, κτλ.)».

Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, στη συνέντευξή του, εξηγησε ότι «δεν αποτελεί εμμονή της κα. Τζιτζίκου η ανάγκη ελέγχου, ούτε η διαπίστωση ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Η μητρική UNICEF που έχει την ευθύνη παρακολούθησης έχει την ίδια ακριβώς άποψη, για αυτό αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του σωματείου όπως λειτουργεί σήμερα, ώστε να γίνει η εξυγίανσή του».