Skip to main content

Κατρούγκαλος: Πολύ κοντά στην λύση του ονοματολογικού

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ εκτίμησε ότι ο κ Ζάεφ θα έχει την τόλμη, ωστόσο είπε ότι μένει να το αποδείξει, καθώς έχει να αντιμετωπίσει εσωτερικά εμπόδια.

Είμαστε πολύ κοντά στο να λύσουμε ένα ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα δεκαετίες, είπε στο ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

Είπε ότι μένει να δείξει και η πλευρά των Σκοπίων την πολιτική βούληση και την πολιτική τόλμη που έδειξε η ελληνική πλευρά, σημειώνοντας ότι η συμφωνία βρίσκεται στο τραπέζι.

Εκτίμησε ότι ο κ Ζάεφ θα έχει την τόλμη, ωστόσο είπε ότι μένει να το αποδείξει, καθώς έχει να αντιμετωπίσει εσωτερικά εμπόδια.

Ο κ Κατρούγκαλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι στη Βουλή θα υπάρξει η απαιτουμένη κυβερνητική πλειοψηφία και τη συμφωνία θα την υπερψηφίσουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δίνει συγκεχυμένα μηνύματα και δεν απαντά ευθέως για το αν δέχεται τη σύνθετη ονομασία.

Μάλιστα, κάλεσε τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει ποια είναι η επίσημη θέση της, καταλογίζοντάς της πως έκανε στροφή σε σχέση με ό,τι υποστήριζε στο παρελθόν που μιλούσε για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.