Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
x

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ:ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χαρακτηριστικά πως η χώρα μας θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με τη γείτονα χώρα.

Την κόντρα Τουρκίας-Ολλανδίας σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι «δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ κρατών».

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «μόνον η κάθε χώρα μπορεί να γνωρίζει εάν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή όχι» και συμπλήρωσε πως στη Θράκη έχουν γίνει επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με τη γείτονα χώρα.

Και προσέθεσε, ανοίγοντας παράθυρο για συγκεντρώσεις και στη χώρα μας, ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος: «Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι στόχος της Αθήνας -με ψυχραιμία και εγρήγορση, υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά της δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο- είναι να μην τροφοδοτείται η ένταση και να υπάρχει αποκλιμάκωση.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση εκτίμησε ότι «δεν κλείνει, γιατί η κυβέρνηση αντιστέκεται στα εργασιακά και στη λήψη μέτρων λιτότητας άμεσα», υποστήριξε ότι «αυτό που ζητά το ΔΝΤ στα εργασιακά είναι ο εργατικός κώδικας του Πινοσέτ» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, μαζί με το ΔΝΤ, ζητούν τη μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Σε ό,τι αφορά τον ασφαλιστικό νόμο που φέρει το όνομά του, είπε πως τώρα εφαρμόζεται με βάση τις εγκυκλίους που εκδίδονται και απέρριψε δημοσιογραφικές εκτιμήσεις ότι «ξηλώνεται». Επέρριψε ευθύνες στην ΕΛΣΤΑΤ, γιατί δεν μπορούσε να εκδώσει τον δείκτη με τον οποίο θα υπολογίζεται το συνολικό εισόδημα του ασφαλισμένου επί του οποίου θα υπολογιζόταν η σύνταξη και σημείωσε πως με την τροπολογία της υπουργού Εργασίας δίδεται διετής παράταση στην ΕΛΣΤΑΤ, ενώ ο υπολογισμός θα γίνεται με τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Εκτίμησε πως η απονομή των συντάξεων που καθυστερούν θα γίνει εντός του 2017, ενώ υποστήριξε πως με τον ασφαλιστικό νόμο ωφελείται το 80% των ασφαλισμένων και επικαλέστηκε δηλώσεις κοινωνικών εταίρων που δεν ανήκουν, όπως είπε, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά το μέλλον της ΕΕ, τάχθηκε υπέρ της Ευρώπης των πολλαπλών επιλογών, με στόχο τη διεύρυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ