Skip to main content

Κατσίκης: Να ανταλλάξουμε τους δύο Έλληνες με τους οχτώ Τούρκους

«Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή θα μπορούσε να είναι μία λύση», σημείωσε.

Ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα ύστερα από το πραξικόπημα πρότεινε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, ζητώντας να παρακαμφθεί η ελληνική δικαιοσύνη.

«Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω τι θα κόστιζε αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση» σημείωσε ο κ. Κατσίκης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, πως το ζήτημα δεν έχει τεθεί σε διάλογο με τον πρόεδρο του κόμματός του, Πάνο Καμμένο: «Δεν το έχω συζητήσει με τον υπουργό Αμυνας. Όταν, όμως, θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Ότι θέλω ανταλλαγή».

Σημειώνεται πως χθες το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το δεύτερο αίτημα των δικηγόρων των δυο Ελλήνων για αποφυλάκιση μέχρι τη δίκη με την αιτιολογία ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στην Τουρκία και ότι είναι ύποπτοι φυγής.