Skip to main content

Καβάλα: Έφτυσε μαέστρο γιατί έπαιζε Μπαχ και όχι Έλληνες συνθέτες!

Μία ηλικιωμένη πλησίασε τον μαέστρο και σε έντονο ύφος τον ρώτησε γιατί το πρόγραμμα περιλαμβάνει Γερμανούς συνθέτες - Και δεύτερο περιστατικό

Ένα απίστευτο περιστατικό με «θύμα» έναν μαέστρο συνέβη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Σύμφωνα με το Kokkinokavalas.gr, μία 70χρονη είχε ένσταση για το πρόγραμμα στη χορωδιακή συνάντηση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» και ξέσπασε στον μαέστρο. Τη στιγμή που ήταν στη σκηνή η Φιλαρμονική Κρηνίδων και ενώ μόλις είχε εκτελεστεί ένα κομμάτι του Μπαχ, η ηλικιωμένη πλησίασε τον μαέστρο και σε έντονο ύφος τον ρώτησε γιατί το πρόγραμμα περιλαμβάνει Γερμανούς συνθέτες και όχι κάποιον Ελληνα.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Έφτυσε τον μαέστρο και αποχώρησε από το θέατρο, ενώ άλλοι θεατές διαμαρτύρονταν για την κίνησή της. Τόσο ο μαέστρος, όσο και η συντονίστρια της εκδήλωσης, σημείωσαν ότι η μουσική είναι παγκόσμια και δεν ανήκει σε κανένα λαό, ενώ το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά.

Και δεύτερο περιστατικό

Αργότερα, υπήρξε ένα ακόμη απρόοπτο. Άλλος θεατής διαμαρτυρήθηκε γιατί η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην τοποθεσία των Κρηνίδων, Πλατανολεύκες, με το τούρκικο της όνομα, δηλαδή «Καβάκια». Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, σε έντονο ύφος έκανε αναφορά στο νέο «Μακεδονικό Κόμμα» εισπράττοντας τελικά τη δυσαρέσκια αρκετών εκ των υπόλοιπων θεατών που ήταν δίπλα του.

Πηγή φωτογραφίας: Xanthi2