Skip to main content

Καζαμίας του 2011

Διότι λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν, όμως υπάρχουν ακόμη μεγάλα κέφια…
Ιανουάριος

Ο Μπουτάρης θα μεταφέρει τον Ανδριάντα όπου γουστάρει, ύστερα από δημοκρατικές διαβουλεύσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως ακριβώς δηλαδή έκανε και ο Παπαγεωργόπουλος, αλλά αυτόν τον είχε βαρεθεί η πόλη και δεν μετράει. Ο Κυρ Γιάννης θα μαζεύει πιο γρήγορα τα σκουπίδια, διότι λόγω κρίσης δεν θα κάνουμε και πολλά. Αντιθέτως θα σκουπίζουμε και τα πιάτα, ενώ τις συσκευασίες θα τις πουλάμε σε εταιρίες ανακύκλωσης, δέκα λεπτά του ευρώ, τον έναν…τόνο, για να βγάλουμε τα γάλατα των παιδιών μας.

Φεβρουάριος

Ο Ψωμιάδης θα ψάχνει ακόμη γραφείο ως …περιφερειάρχης και θα βολεύεται στο παλιό, με την ταπετσαρία κρεβατοκάμαρας και  το σαλόνι του 1960. Ο Τζιτζικώστας θα ψάχνει ή θα ζητά από τον Ψωμιάδη επίσης γραφείο, ως αντιπεριφερειαρχης Θεσσαλονίκης, ενώ ο Διονύσης Ψωμιάδης θα συνεχίζει να αντιπαθεί την επικοινωνία, τις κοσμικότητες και τα ΜΜΕ κυρίως της Αθήνας, ακόμη και από το σπίτι του.

Μάρτιος

Το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θα έχει πιάσει αράχνες παρά το σφουγγάρισμα των εργολάβων καθαριότητας, πρωί και βράδυ, χωρίς λόγο και αιτία, αφού κανείς πια δεν θα το πατάει. Όταν θα έρχεται κανένας αναπληρωτής ή υφυπουργός για τα ματιά των Μακεδόνων ψηφοφόρων, θα συναντάται με ξένες διπλωματικές αποστολές, όπως έκανε πρόσφατα ο κ. Ξυνίδης με την πρόξενο των ΗΠΑ. Το δε παλατάκι στην Αρετσού παρά τη χρόνια ανακαίνιση δεν θα έχει εμφανές αποτέλεσμα και έτσι θα δοθεί, ύστερα από νόμιμο διεθνή διαγωνισμό, σε ιδιώτη είτε για κλαμπ είτε για κατοικία τέως βασιλιάδων ή τέως υπουργών.

Απρίλιος

Το μήνα αυτό, παραδοσιακά, αρχίζουν και τελειώνουν τα ψέματα. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να βοηθήσουν επιτέλους το δημόσιο να ορθοποδήσει. Θα κυνηγηθούν μέχρι… θανάτου όλοι οι φοροφυγάδες,  κυρίως του ΟΓΑ και του ΙΚΑ. Θα ζητηθούν πίσω εφάπαξ, επιδόματα και ορισμένοι μισθοί… Βεβαίως αποκλείονται από τη ρύθμιση οι αποδοχές και τα μπόνους βουλευτών, υπουργών και παρατρεχάμενων.

Μάιος

Οι αγώνες της εργατιάς θα κοπάσουν, διότι δεν θα έχει απομείνει και πολύ από δαύτη. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν καριέρα και θα γίνουν απλοί... συνταξιούχοι. Οι συνδικαλιστές δε της ΝΔ – λέμε τώρα - θα εξαφανιστούν μαζί με το κόμμα. Έτσι θα μείνουν πολλά ακίνητα και κινητά προς χρήση άπορων και αστέγων της λεγόμενης κεντροδεξιάς. Την ίδια περίοδο ο Ψωμιάδης θα κάνει εκείνο το ρημαδιασμένο κόμμα που προανήγγειλε πριν και μετά τις εκλογές με αντιπρόεδρο τον Γιώργο Αυτιά. Πιθανότατα να μην προλάβει λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων αλλά αυτός θα προσπαθήσει το καλύτερο για να συνδράμει τον κατατρεγμένο λαό του.

Ιούνιος

Αυτόν τον  μήνα  θα κάνουμε διακοπές, επειδή τα τουριστικά πακέτα θα είναι φθηνότερα. Όσοι δεν θα κάνουν είναι αυτοί που θα ξεκουράζονται μόνιμος με επιδόματα ανεργίας, τα οποία επίσης  θα περιοριστούν σε όσους δεν έχουν σπίτι, αυτοκίνητο, εξοχικό, πεθερά, συνταξιούχο πατέρα και παιδιά να τους συντηρήσουν.

Ιούλιος

Μπουτάρης, Ψωμιάδης, Τζιτζικώστας, Παπαγεωργόπουλος και ολίγον Γκιουλέκας θα καταλάβουν ότι όλοι πάνω από τη Λάρισα βράζουν στο ίδιο καζάνι και για αυτό θα πάνε παρέα για ένα αφέψημα  στο ζαχαροπλαστείο του περιφερειάρχη, όπου προς μίμηση και για ψυχολογικούς λόγους θα δουλεύει στο ταμείο η σύζυγός του Τζούλια.

Αύγουστος

Ο Δήμαρχος θα επεκτείνει την πλαζ Θερμαϊκού, στο ύψος του Λευκού Πύργου για ΠΑΟΚτσήδες και του Μεγάρου Μουσικής για ΑΡΗανους. Οι πρώτοι πάνε πλατεία Πύργου σαν στο σπίτι τους και οι δεύτεροι στο Μέγαρο, διότι έχουν και ένα αξιοζήλευτο πολιτισμό σε σχέση με άλλους, δεν θα πω με ποιους. Όσοι θα δουλεύουν συνεχώς και αδιαλείπτως, θα κάνουν ηλιοθεραπεία στην άμμο που θα μεταφέρει ο Δήμαρχος από το ΚΤΗΜΑ του ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ στο ύψος του Μεγάλου Αλέξανδρου. Όσο για τις βουτιές θα βάλει φουσκωτές πισίνες δίπλα στους ποδηλατοδρόμους, οι οποίοι θα επεκταθούν παντού, διότι όλοι θα γίνουμε είτε ποδηλάτες, είτε κωπηλάτες… μας αρέσει δεν μας αρέσει.

Σεπτέμβριος

Η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ φυσικά δεν θα γίνει. Άσε που πολλοί φοβούνται ότι ούτε… ΔΕΘ θα γίνει. Εκτός όλων των άλλων που κατάργησε η κυβέρνηση του ΔΝΤ, θα κόψει  παράλληλες ομιλίες, χαιρετισμούς, δείπνα, πρωινά, ξενοδοχεία και περιπάτους. Ευτυχώς όμως το σχέδιο Βούγια για θαλάσσια αστική συγκοινωνία θα έχει προχωρήσει μέχρι την Αγία Τριάδα, βοήθεια μας…

Οκτώβριος 

Ευτυχώς για τους φτωχούς δεν θα μπει ούτε του χρόνου χειμώνας εντός ελληνικών συνόρων. Δυστυχώς, όμως, για τα χιονοδρομικά κέντρα και τους πλούσιους δεν θα χιονίσειμ για να κάνουν σκι.  Έτσι όλοι οι χιονοδρόμοι θα εκδράμουν προς Μπάνσκο με 45 ευρώ το πενθήμερο και μια Βουλγάρα δώρο.

Νοέμβριος

Κουρασμένοι όλοι από  τα δυο τελευταία χρόνια, θα περιμένουμε να έρθει η ώρα μας ή η δεύτερη παρουσία, για να σωθούμε και να ζήσουμε ευτυχισμένοι στην άλλη ζωή. Όσοι πάλι δεν έχουν το θεό τους, θα ζήσουν καλά σε αυτή τη ζωή.

Δεκέμβριος

Σε μια προσπάθεια συμμαζέματος και νοικοκυρέματος, ο Παπακωνσταντίνου θα προτείνει περικοπές όχι αδειών και επιδομάτων, αλλά των ίδιων των γιορτών. Έτσι τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα θα γιορτάζονται σε μια ημέρα και μια νύκτα. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μεταλάβουν το πρωί και το βράδυ να πάνε στα μπουζούκια για τα περαιτέρω. Φυσικά τα μπουζούκια δεν θα μοιάζουν σε τίποτε μ΄αυτά που ξέραμε. Οι τραγουδιστές θα ερμηνεύουν α κάπελα, δηλαδή χωρίς ορχήστρα. Τα λουλούδια θα πέφτουν και θα τα μαζεύουμε, ξανά μανά, για να τα ξαναρίχνουμε στα κεφαλάκια μας. Οι δε ξηροί καρποί θα είναι σπόρια, κυρίως μαύρα. Άντε και του χρόνου με ακόμη πιο αισιόδοξες  προβλέψεις για το 2012.

YΓ: Όχι δεν ξέχασα ούτε το Πάσχα ούτε τις Αποκριές. Απλώς στην πρώτη περίπτωση θα …σουβλιστούμε, ενώ στη δεύτερη θα μασκαρευτούμε, ανεξαρτήτως ημερών και μηνών.