Skip to main content

Και δεύτερος Αμερικανός φέρεται να σκότωσε λιοντάρι

Ο Χέντμαν Σιμπάντα διοργανωτής του σαφάρι στο οποίο είχε συμμετάσχει κρατείται και ανακρίνεται από την αστυνομία για το θάνατο ενός λιονταριού.

Ένας ακόμη Αμερικανός κυνηγός φέρεται να σκότωσε ένα λιοντάρι τον Απρίλιο στη Ζιμπάμπουε. Ο Χέντμαν Σιμπάντα διοργανωτής του σαφάρι στο οποίο είχε συμμετάσχει κρατείται και ανακρίνεται από την αστυνομία.

«Ο Σιμπάντα βοηθά την αστυνομία στην έρευνά της», γνωστοποίησε η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε και έδωσε στη δημοσιότητα  το όνομα του Αμερικανού κυνηγού που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο του λιονταριού. Πρόκειται για τον Γιαν Σίσμαρ Σίσκι από την Πενσιλβάνια.

Στη χώρα έχει δοθεί εντολή να διεξαχθεί «μια τεράστια έρευνα σε όλη τη βιομηχανία» του κυνηγιού μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε με τον θάνατο ενός γηραιού λιονταριού, του Σέσιλ.

Ο Σέσιλ, ο οποίος ήταν μια ατραξιόν του εθνικού πάρκου Χουάνγκε και φορούσε κολάρο με πομπό στο πλαίσιο επιστημονικών ερευνών, φέρεται να δελεάστηκε με δολώματα μέσα στη νύχτα για να βγει έξω από το καταφύγιο και παρακολουθείτο επί 40 ώρες αφότου τραυματίσθηκε με βέλος.
 
Αμέσως ανακοινώθηκαν περιορισμοί στο κυνήγι μεγάλων ζώων (λιονταριών, ελεφάντων και λεοπαρδάλεων), το οποίο πλέον απαγορεύεται κοντά στο εθνικό πάρκο Χουάνγκε.

Η κυβέρνηση διευκρίνισε σήμερα ότι οι κυνηγοί που βρίσκονται ήδη στο πεδίο πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως και ανακοίνωσε τη σύγκληση την Τρίτη ενός έκτακτου συμβουλίου ειδικών του χώρου και οργανώσεων προστασίας του περιβάλλοντος.

Επίσης έχει γίνει έκκληση για δωρεές ώστε να συγκεντρωθούν πόροι για το ταμείο που θα βοηθήσει τα εθνικά πάρκα της Ζιμπάμπουε σε αυτή τη μεγάλη έρευνα.