Skip to main content

Και επισήμως η Ευταξά πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης

«Τοποθέτηση στο πλαίσιο του πλάνου ανανέωσης και αλλαγών στον κομματικό μηχανισμό», λένε στελέχη του περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Ανακοινώθηκε και επισήμως η τοποθέτηση της Βίκυς Ευταξά ως νέας προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης, με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κ. Ευταξά αντικαθιστά τον Μηνά Σαμαντζίδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του την προηγούμενη Παρασκευή, αφού μια μέρα πριν είχε ενημερωθεί από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Μιχάλη Μπεκίρη, ότι πρόθεση του κ. Μητσοτάκη ήταν να αντικατασταθεί από την κ. Ευταξά.

Με την τοποθέτηση της κ. Ευταξά πλέον έχουν αλλάξει όλα στη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Ο κομματικός μηχανισμός ελέγχεται πλέον πλήρως από στελέχη της εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη, από το περιβάλλον του οποίου πάντως τονίζεται ότι οι αλλαγές εντάσσονται στο συνολικό πλάνο αλλαγών στο κόμμα που είχε δεσμευτεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρόκειται για μια συνολική προσπάθεια εξορθολογισμού και ανανέωσης του κομματικού μηχανισμού κι όχι για προσπάθεια ελέγχου. Προφανώς και τα νέα πρόσωπα θα δώσουν μια φρεσκάδα και θα συμβάλουν στην προσπάθεια της διεύρυνσης του κόμματος στην κοινωνία. Οι επιλογές δεν γίνονται με στόχο να απομακρυνθούν στελέχη τα οποία δεν υποστήριξαν τον κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτές τις αφήσαμε πίσω μας. Πλέον βλέπουμε μπροστά», τόνισε στη Voria.gr «γαλάζιο» στέλεχος, που θεωρείται του στενού περιβάλλοντος του προέδρου της ΝΔ.

Το βιογραφικό

Ποια είναι όμως η νέα πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης;

Από την πολιτική της δράση ξεχωρίζει η υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 στην Α' Θεσσαλονίκης. Επίσης διατέλεσε αναπληρώτρια γραμματέας Περιβάλλοντος της ΝΔ για ένα χρόνο (2009 – 2010) και αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ από το Δεκέμβριο του 2010 ως τον Ιούνιο του 2012. Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι το Φεβρουάριο του 2015 ήταν γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Τα κυριότερα στοιχεία του βιογραφικού της, όπως ανακοινώθηκαν από τη ΝΔ είναι τα εξής:

-Είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ. Από το 1992  εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκπονεί αρχιτεκτονικές μελέτες δημοσίων έργων , αρχιτεκτονικές μελέτες και επιβλέψεις ιδιωτικών έργων και διατηρεί γραφείο με τον αρχιτέκτονα Δημ. Σιμώνη.

-Έχει πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα με ερευνητικά προγράμματα για το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας και το πολιτιστικό κέντρο Αμπελοκήπων, με πολλές διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για τις πόλεις των Ιωαννίνων, της Νάξου και της Θεσσαλονίκης, αλλά και διακρίσεις για υλοποιημένα έργα και μελέτες, όπως ο κεντρικός αρχαιολογικός περίπατος της Θεσσαλονίκης και το συγκρότημα κατοικιών «Κτήμα Χαντζή». Επίσης, έχει ολοκληρώσει μεγάλο αριθμό δημοσίων έργων και έχει κάνει πλήθος δημοσιεύσεων.

-Σημαντική είναι και η συνδικαλιστική της δράση, αφού για μια δεκαετία (1982 – 1992) διατέλεσε από υπεύθυνη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Αριχτεκτονική του ΑΠΘ μέχρι εκπρόσωπος των φοιτητών στην πρυτανεία του ΑΠΙ. Από το 1992 έχει συνδικαλιστική δράση στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης (πρόεδρος του ΣΑΘ την περίοδο 2006 – 2010) και στο ΤΕΕ.

-Στη ΝΔ είναι οργανωμένη από το 1982 ως μέλος αρχικά της ΟΝΝΕΔ του Ντεπώ και αργότερα της τοπικής οργάνωσης Αγ. Τριάδας και σήμερα ως μέλος της ΔΗΜΤΕ Ε' δημοτικού διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

-Υποστήριξε επιστημονικά τις υποψηφιότητες για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης των Ντίνου Κοσμόπουλου και Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ενώ το 2007 συμμετείχε στη μελέτη – επίβλεψη των προεκλογικών κέντρων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.