Skip to main content

Πράσινο φως για να στηθεί το χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Τούμπα

Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 2 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτό έως τις 10 Γενάρη.

Το πράσινο φως για τη δημιουργία του χριστουγεννιάτικου πάρκου, από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, άναψε xθες, η Δ´ Κοινότητα του Δήμου.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου παρουσία και του προέδρου του ΕΣΘ Παντελή Φιλιππίδη, ο οποίος παρευρέθηκε για να δώσει στους τοπικούς συμβούλους περισσότερες διευκρινίσεις για τη λειτουργία του πάρκου αλλά και την αποκατάσταση του χώρου.

Το τοπικό συμβούλιο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει εάν συμφωνεί ή όχι να στηθεί και φέτος το χριστουγεννιάτικο πάρκο. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έτσι πλέον παίρνει το δρόμο για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια για το δημοτικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα δεν είχε εγκριθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, αν και η Voria.gr είχε εξαρχής ενημερώσει τους αναγνώστες της (δείτε εδώ) ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι τελικά δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και το χριστουγεννιάτικο πάρκο θα στηθεί κανονικά και φέτος στην Τούμπα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος είχε ήδη εξασφαλίσει από την ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει ο χώρος, την άδεια χρήσης και απαιτούνταν η θετική γνωμοδότηση από το τοπικό συμβούλιο και στη συνέχεια από το δημοτικό συμβούλιο.

«Χθες μετά από επαναφορά του θέματος πέρασε κατά πλειοψηφία και η Τούμπα θα έχει και πάλι την γιορτινή ατμόσφαιρα. Πιστεύουμε ότι το χριστουγεννιάτικο πάρκο θα είναι καλύτερο και θα το χαρεί πολύ η γειτονιά», υπογράμμισε, στη Voria.gr, ο πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Κώστας Τσιαπακίδης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το χριστουγεννιάτικο χωριό, το οποίο πράγματι πέρσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία, θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 2 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτό έως τις 10 Γενάρη.

Φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πιο θεματικό, θα έχει παιχνίδια, τόσο για μεγάλα όσο και για μικρότερα παιδιά. Επίσης, στο πάρκο θα τοποθετηθούν το Σπίτι του Άι Βασίλη, σπιτάκια δραστηριοτήτων καθώς και περίπτερα. Στη συνέχεια και αφού κλείσει το χριστουγεννιάτικο πάρκο, ο Εμπορικός Σύλλογος σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθεί να προχωρήσει στην αποκατάσταση του χώρου.