Skip to main content

Και τρίτο ξενοδοχείο «Ikos» στη Χαλκιδική εκτός αν...

Μήνυμα του Ανδρέα Ανδρεάδη ότι οι αυξήσεις στους φόρους μπορεί να στρέψουν την «Ikos Resorts» σε Τουρκία, Ισπανία, Ντουμπάι.
της Άννης Καρολίδου
 
Σε τρίτο ξενοδοχείο «Ikos» στη Χαλκιδική, ελπίζει η «Ikos Resorts», εάν δεν υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό, που θα φέρουν νέα επιβαρυντικά φορολογικά μέτρα, όπως μία αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες που αφορούν στο τουριστικό προϊόν. 
 
Την παραπάνω δήλωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΣΑΝΗ ΑΕ», Ανδρέας Ανδρεάδης και πρόεδρος του ΣΕΤΕ,  μιλώντας σαν ένας από τους επιχειρηματίες που δημιούργησαν το νέο επενδυτικό σχήμα ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, την «Ikos Resorts».
 
Στόχος της «ikos Resorts», που μέχρι σήμερα έχει επενδύσει 60 εκατ. ευρώ στα «Ikos Oceania» των Νέων Μουδανιών και «Ikos Olivia» στη Γερακινή, είναι να δημιουργήσει έως και συνολικά 10 ξενοδοχεία «Ikos», στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια. Μάλιστα αυτή την περίοδο εξετάζονται δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στη Χαλκιδική.
 
Ο επιχειρηματίας Ανδρέας Ανδρεάδης
 
Όμως, όπως είπε ο κ. Ανδρεάδης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τα απρόοπτα. Ο βασικός μέτοχος της «Ikos Resorts», δηλαδή το fund «Οaktree Capital Management», μπορεί να δείχνει μία ξεκάθαρη προτίμηση στην Ελλάδα, αλλά αν δεν βοηθηθούν τα πράγματα,  ίσως να στραφεί και να επενδύσει σε Τουρκία, Ισπανία, αλλά και Ντουμπάι. 
 
Ωστόσο, μέχρι τώρα, ο επενδυτικός σχεδιασμός της «Ikos Resorts» έχει εξελιχθεί ομαλά. Όπως είπε στη Voria.gr o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αχιλλέας Δωροθέου, πριν δύο εβδομάδες άνοιξε και άρχισε να λειτουργεί το «Ιkos Olivia», το οποίο μετά από ριζικές παρεμβάσεις λειτουργεί στο ακίνητο του άλλοτε «Gerakina Beach», που έχει αγοραστεί από την ΕΤΕ.
 
Για το 5αστερο «ikos Olivia», η επένδυση ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ στο «Ιkos Οceania», το άλλοτε «Oceania Club», έχουν μέχρι στιγμής επενδυθεί 5 εκατ. ευρώ και οι εργασίες συνεχίζονται καθώς έχει αγοραστεί παρακείμενη έκταση στην οποία μέσα στο Ιούνιο θα λειτουργήσουν δύο εστιατόρια, το ασιατικό και το γαλλικό, όπως και μεγάλη πισίνα. 
 
Τα δύο «ikos» σε λειτουργία, έχουν ουσιαστικά κλείσει για τη φετινή σαιζόν, αφού οι κρατήσεις έφθασαν ήδη στο 95%. Τα ξενοδοχεία, που ακολουθούν την πολιτική του premium all inclusive, έχουν μπει δυνατά στην αγγλική, γερμανική και ρωσική αγορά. 
 
Στη παρούσα φάση, οι άνθρωποι της «Ikos», όπως είπε ο κ. Δωροθέου, διερευνούν ευκαιρίες στη Χαλκιδική, αλλά και σε Κρήτη και Κέρκυρα. Εξετάζονται υφιστάμενες μονάδες αλλά η εταιρεία μελετά και την κατασκευή, εξ’ υπαρχής, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. 
 
«Πράγματι, υπάρχουν ξενοδοχεία που πωλούνται αλλά πρέπει να ανταποκρίνονται στα standarts της «Ikos», η οποία δημιουργεί μεγάλες μονάδες, ξενοδοχεία με πολλές κλίνες αλλά και bungalows, εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και άθλησης, χώρους πάρκινγκ».
 
Να σημειωθεί ότι το «ikos Oceania» διαθέτει 298 δωμάτια και σούιτες και το «Ikos Olivia» 136 δωμάτια και σουίτες και, 159 δωμάτια και σουίτες σε bungalows.  Τα «Ikos Resorts», έχουν επίσης επενδύσεις στις ιδιαίτερες παροχές και υπηρεσίες των deluxe επιλογών.