Skip to main content

Κεφαλογιάννη: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

Η βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κάνει το παν για να συγκρουστεί και δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης».

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης τάσσεται η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News», εκτιμώντας ότι «η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς».

Παράλληλα, επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη διαπραγματευτική της τακτική και την κατηγορεί ότι «κάνει το παν για να συγκρουστεί και δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης, ενώ αφήνει επιδεικτικά το χρόνο να κυλάει».

«Τη Δευτέρα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Γιατί αν δεν υπάρξει, τα πράγματα θα είναι δραματικά για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», αναφέρει η κ. Κεφαλογιάννη.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και της Ντόρας Μπακογιάννη, αφήνει αιχμές για τη βουλευτή της Ν.Δ., λέγοντας ότι «αν ο κάθε βουλευτής ενεργούσε αυτόνομα, τότε δεν θα είμαστε κόμμα, θα ήμασταν άθροισμα συνιστωσών ή άθροισμα μονάδων».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα πρέπει να προειδοποιεί ακόμη και για ενδεχόμενο Grexit, η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «είναι καθήκον και υποχρέωση του να προειδοποιεί».

«Ξέρετε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία ο κεντρικός τραπεζίτης να είναι άφωνος ή να ζητά άδεια για να πει τη γνώμη του;» διερωτάται η κ Κεφαλογιάννη.