Skip to main content

Ένα μεγάλο γλέντι στη Σβώλου για το Δείπνο της Άνοιξης (φωτο+vid)

Στον δρόμο έχει στηθεί ένα τεράστιο υπαίθριο γλέντι καθώς δεκάδες κάτοικοι και πολίτες έκατσαν να φάνε όλοι μαζί γύρω από τα τραπέζια που στήθηκαν.

Περίπου 200 μέτρα καλύπτουν τα τραπέζια που στήθηκαν κατά μήκος της Αλεξάνδρου Σβώλου όπου διοργανώνεται φετος για 5η χρονιά το Δείπνο της Άνοιξης.

Στον δρόμο έχει στηθεί ένα τεράστιο υπαίθριο γλέντι καθώς δεκάδες κάτοικοι και πολίτες έκατσαν να φάνε όλοι μαζί γύρω από τα τραπέζια που στήθηκαν, διασκέδασαν υπό τους ήχους των μελωδιών των συγκροτημάτων της πόλης και χόρεψαν μαζί με τις ομάδες κρουστών που έδωσαν παλμό στη γιορτή. 

«Το Δείπνο της Άνοιξης αποτελεί τη μεγαλύτερη αυτό-οργανωμένη γιορτή γειτονιάς στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε στην voria.gr ο Περικλής Χατζηνάκος μέλος της οργανωτικής ομάδας της βραδιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά ενώ στη γιορτή συμμετέχουν πολλά μουσικά σχήματα της πόλης καθώς και όλες οι ομάδες κρουστών της Θεσσαλονίκης.

Το Δείπνο της Άνοιξης ξεκίνησε πρώτη φορά με την πρωτοβουλία του δημοσιογράφου της πόλης, Λάζαρου Χατζηνάκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό. Το φετινό δείπνο γίνεται στη μνήμη του με όραμα να γίνει πραγματικότητα το όνειρο που είχε για μια γειτονιά ενεργοποιημένη που οικειοποείται τον δημόσιο χώρο και αυτοοργανώνεται για να βελτιώσει τη ζωή της κοινότητας.

Πάντως ο σπόρος που φυτεύτηκε στην Αλ. Σβώλου φαίνεται να ανθίζει, καθώς άλλα δύο δείπνα στον Εύοσμο και στη Σταυρούπολη, έχουν ξεκινήσει να οργανώνονται.